Παγκόσμια ημέρα κατά του bullying σήμερα και δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε να σου δείξουμε αυτό το τρομακτικό φαινόμενο μέσα από μια σειρά βίντεο, που το περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο. Δες λοιπόν τις παρακάτω ταινίες μικρού μήκους, τα project αλλά και τα τραγούδια που είναι αφιερωμένα στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού.

Το Strain είναι μια μικρού μήκους ταινία του 2013 και πρόκειται για την ιστορία δύο φίλων, που η σχέση τους δοκιμάζεται όταν μόνο ο ένας από τους δύο επιλέγεται να γίνει μέρος μιας επικίνδυνης κλίκας.

Η συγκεκριμένη διαφήμιση πρωτοκυκλοφόρησε στα σουηδικά για χάρη ενός σουηδικού site για το bullying. Λόγω της επιτυχίας της και του μηνύματος που περνάει, κυκλοφόρησε και στα αγγλικά.

Το «Just Being Me» είναι μια ταινία μικρού μήκους του 2012. Η ταινία επικεντρώνεται σε ένα αγοροκόριτσο, με παραπάνω κιλά, που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του.

https://www.youtube.com/watch?v=_5WRpYmInQ4

Το project «To This Day» του Shane Koyczan προσπαθεί με το δικό του τρόπο να περάσει ένα μήνυμα για το ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε το bullying.

Το video-clip του «Για σένα που λατρεύω» των Stavento με τη Βιολέττα Νταγκάλου θίγει το θέμα του bullying με πολύ επιτυχημένο τρόπο και μοιάζει περισσότερο με ταινία μικρού μήκους, παρά με video-clip.

Το παρακάτω βίντεο παρουσιάζει μια άλλη μορφή εκφοβισμού, τον εκφοβισμό στο χώρο εργασίας, την οποία παρομοιάζει με τον εκφοβισμό στο σχολείο.

Για να καταπολεμήσει το bullying η οργάνωση Coalition Against Bullying for Children and Youth στη Σιγκαπούρη είχε δημιουργήσει ένα animation μικρού μήκους, που μικραίνει κάθε φορά που το κάνεις share στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

https://www.youtube.com/watch?v=DQzNYEPMIPA