Δυστυχώς, ζούμε σε μία χώρα, όπου τα αδέσποτα δεσπόζουν παντού. Τα αδέσποτα της Αθήνας βρίσκονται παντού και προσπαθούν να επιβιώνουν μέσα σε μία πόλη που είναι αφιλόξενη ακόμα και για τους ανθρώπους. Δεν χάνουν, όμως, την ελπίδα τους και προσπαθούν να διασκεδάσουν μέσα στην καθημερινότητα τους. Ο φακός του Βασίλη Γερμάνη «φυλάκισε» για πάντα, όμορφα στιγμιότυπα μέσα σ ένα άσχημο σκηνικό στους δρόμους της Αθήνας και το iPop τα μοιράζεται μαζί σου!

Πως θα σου φαινόταν αν ξαφνικά σε έβγαζαν από το σπίτι σου και σε πετούσαν στους δρόμους; Αν από εκεί που ήξερες ότι έχεις το φαγητό σου, το νερό σου, αγάπη και χάδια ξαφνικά βρισκόσουν ολομόναχος στο κρύο και την ζέστη και όλοι σε απέφευγαν; Αν γεννιόσουν στους δρόμους και καθημερινά πάλευες για να σωθείς; Είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι δεν θα σε ενθουσίαζε ιδιαίτερα η ιδέα να είσαι αδέσποτο! Γι αυτό πριν αφήσεις τον αγαπημένο σου σκύλο ή γάτο στο δρόμο σκέψου το διπλά!

Στατιστικά στοιχεία για το πόσα αδέσποτα υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Αθήνα, δεν υπάρχουν. Δεν χρειάζονται, όμως, για να αντιληφθούμε πως από τότε που ξεκίνησε η περίοδος της οικονομικής κρίσης έχουν αυξηθεί!

Ο Δήμος Αθηναίων, όμως, έχει προσπαθήσει να καλυτερέψει την ζωή των άτυχων ζώων τοποθετώντας 41 αυτόματες ποτίστρες (δεν λες ότι είναι και αρκετές….) για τα αδέσποτα ζώα, σε διάφορα σημεία της πόλης. Η επιλογή των σημείων έγινε σε συνεννόηση με φιλόζωους πολίτες, ώστε, ιδίως στην περίοδο του καλοκαιριού και των διακοπών, τα ζώα να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε σταθερά σημεία παροχής νερού.

 

Επίσης έχουν δοθεί εντολές στους εργαζόμενους του Δήμου, που εργάζονται σε εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους, να παρακολουθούν και να φροντίζουν για την άμεση παροχή νερού στα αδέσποτα ζώα που εντοπίζονται να κυκλοφορούν εκεί.

Εάν εντοπίσεις κάποιο αδέσποτο ζώο, το οποίο είναι άρρωστο, χτυπημένο ή γίνεις μάρτυρας κακοποίησης του καλέστε στα τηλέφωνα 210 3239201-202 ή στείλτε email στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] Σε κάθε περίπτωση τα στοιχεία του καταγγέλλοντος υπόκεινται στις διατάξεις του νόμου περί της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και είναι στην διάθεση μόνο του Δήμου Αθηναίων και των ελεγκτικών Αρχών, προκειμένου να μπορεί να ελεγχθεί ανά πάσα στιγμή η ορθότητα των καταγγελλομένων.

Πριν ανοίξεις την πόρτα και παρατήσεις το κατοικίδιό σου, με δικαιολογία ότι δεν μπορείς να το συντηρήσεις, ή ότι δεν μπορείς να το πάρεις μαζί σου στις διακοπές σου (Τζιζους!) σκέψου αν θα έκανες το ίδιο και με το παιδί σου!

Photo Credit © Vasilis Germanis
No photos of this site can be reproduced, be it wholly or in summary, stored or transmitted in any form, or by any means, without the prior written permission of the owner.
(Law 2121 of 1993 and the rules of International Law applying in Greece.)