Οι super ήρωες κερδίζουν μια θέση στο Λούβρο | Photos

LIKE US ON FACEBOOK

Οι Γάλλοι είναι φημισμένοι για τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες. Το ίδιο ισχύει και για το φωτογράφο Leo Calliard. Το ενδιαφέρον του στρέφεται στη σύνδεση του ιστορικού με το μοντέρνο και το καινούργιο.

Την αγάπη του προς αυτή την κατεύθυνση έχουν αποδείξει παλιότερες ενέργειές του. Κατά το παρελθόν, σε συνεργασία με τον επίσης Γάλλο art ditector Alexis Persani, είχε ντύσει τα αγάλματα της κλασσικής συλλογής του Λούβρου με μοντέρνα ρούχα.

Αυτή τη φορά έκανε κάτι ακόμα πιο τολμηρό. Μετέτρεψε τις προτομές σε super ήρωες. Φιγούρες που έχουν αφήσει ιστορία σε σειρές και ταινίες για μικρούς και μεγάλους. Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό!

Οι μεγάλοι αυτοί ήρωες των παιδικών θα μείνουν στην ιστορία σαν προτομές. Γύρω τους, επιβλητικές, σχεδόν ενοχλημένες, ιστορικές φιγούρες κάνουν αισθητή την έκπληξή τους. Όλα αυτά με τη βοήθεια της ψηφιακής τέχνης.

προτομές ηρώων

προτομές ηρώων

προτομές ηρώων

προτομές ηρώων

προτομές ηρώων

προτομές ηρώων

Να σημειωθεί πως ο Calliard, μ’ αυτή του την ενέργεια “σπάει” το κατεστημένο που θέλει την προτομή να απεικονίζει πρόσωπα ηρώων, θεών αλλά και σπουδαίων ιστορικών προσώπων.

Photos: yatzer.com
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved