Στις ΗΠΑ διδάσκονται απ’ το δημοτικό πώς να είναι gentlemen χάρη στο Gentlemen’s Club δημοτικού σχολείου στην πόλη Γκρίνβιλ, στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ.

Στη “Λέσχη των Τζέντλεμαν” τα παιδάκια μαθαίνουν, μεταξύ άλλων, πώς να ντύνονται, τι να φοράνε και πώς να τρώνε.

Πρόκειται για μαθητές τετάρτης και πέμπτης δημοτικού στο σχολείο του  Thomas E. Kerns.

Μαθητής δήλωσε στο δίκτυο CBS πως η λέσχη δεν σου μαθαίνει απλώς πώς να φέρεσαι σαν gentleman, ενώ ένας δεύτερος μαθητής σπεύδει να συμπληρώσει:

Σου μαθαίνει πως να σέβεσαι τους άλλους και να τους συμπεριφέρεσαι, όπως θέλεις οι άλλοι να σου συμπεριφέρονται. Να αγαπάς τον εαυτό σου. Να αποδέχεσαι τον εαυτό σου, το ποιος είσαι και να μην αφήνεις κανέναν να μπει εμπόδιο σε αυτό

O Mark Adams, ο οποίος δημιούργησε πέρυσι το Gentlemen’s Club τονίζει πως η λέσχη επηρεάζει αυτά τα νεαρά αγόρια, καθώς τους δίνει την αίσθηση ότι ανήκουν κάπου. «Θεωρούμε την Λέσχη προετοιμασία για τις ακαδημαϊκές σπουδές, προετοιμασία για καλή συμπεριφορά, προετοιμασία για την ιδιότητα του πολίτη, επειδή είναι ευθύνη μας να τους προετοιμάζουμε για το επόμενο επίπεδο».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CBS, η ομάδα κάνει συναντήσεις κάθε Παρασκευή και διδάσκεται μαθήματα πραγματικής ζωής, από δράσεις καθαρισμού της γειτονιάς μέχρι και πότισμα φυτών.

Μάλιστα, δύο φορές τον χρόνο οι μικροί gentlemen απολαμβάνουν ένα γκουρμέ γεύμα τριών πιάτων.

Photos: CBS