Όχι δεν είναι πλάκα. Αν δε το χεις με τα μηδενικά, 4 χιλιάδες ευρώ κοστίζει το σπέρμα ενός ταύρου στην Ινδία, με όνομα Yuvraj, ο οποίος δε θεωρείται ως ένας απλός, καθημερινός ταύρος, αλλά ως ο «πρωταθλητής των ταύρων».

Ο ιδιοκτήτης του, Karamveer Singh, νιώθει πολύ περήφανος για το ζώο που έχει στον στάβλο του, λέγοντας «κάθε μέρα κάποιος ή κάποιοι έρχονται και τον επισκέπτονται. Δεν είναι ένας συνηθισμένος ταύρος, είναι brand»(!) Το είδωλο του 47χρονου αγρότη, που έχει στην κατοχή του χιλιάδες αγελάδες και βουβάλια, πήρε το όνομά του από έναν Ινδό παίκτη του Κρίκετ, ενώ ανήκει σε μία από τις καλύτερες ράτσες της Ινδίας.

Για τους λόγους αυτούς, το σπέρμα του «πρωταθλητή των ταύρων», είναι το πιο ακριβό στην Ινδία με την τιμή του να αγγίζει τα 4000 ευρώ, περίπου δέκα φορές πάνω από το μέσο όρο (!)

Ο Ινδός αγρότης που έχει «χρυσαφίσει» από την κερδοφόρο επιχείρηση που έχει στήσει, κερδίζει κάθε χρόνο εκατομμύρια ευρώ, πωλώντας αυτό το πολύτιμο υγρό, το οποίο διατηρείται κατεψυγμένο στους -196 βαθμούς κελσίου σε δοχεία των 50 λίτρων.

Ο ταύρος που είναι μια μικρή πηγή χρυσού ή μάλλον ευρώ, ζυγίζει 450 κιλά, έχει απαλό τρίχωμα, γυριστά κέρατα και λεπτή ουρά, ενώ αποτελεί την «μασκότ» για τους κατοίκους του χωριού, που τον επισκέπτονται συχνά για να τον χαϊδέψουν (με προσοχή πάντα)…

Photos: Mansi Thapliyal