Το να μπορέσεις να γίνεις κοινωνικά αποδεκτός, δυστυχώς ακόμα και στις μέρες μας, σημαίνει ότι πρέπει να γίνεις κομμάτι ενός mainstream κόσμου. Οτιδήποτε διαφορετικό ξενίζει και -δυστυχώς- σε βάζει στο περιθώριο. Φυσικά αυτές οι αντιδράσεις είναι ρατσιστικές, λανθασμένες και οπισθοδρομικές! Αυτό είναι και το βασικό θέμα του διαφημιστού το οποίο περνάει ένα ηχηρό μήνυμα!

Παρακολουθώντας το διαφημιστικό spot, βλέπουμε την καθημερινή ζωή ενός goth κοριτσιού, το οποίο αντιμετωπίζει πειράγματα κι επικριτικά βλέμματα στο σχολείο του, την ίδια στιγμή που ο πατέρας της φαίνεται να ανησυχεί για τις ενδυματολογικές της επιλογές.

Say it with your project

Κι ενώ έχουμε την αίσθηση πως η goth έφηβη δεν “ταιριάζει” στο κοινωνικό της σύνολο με ένα αίσθημα απόρριψης που διαμορφώνει τη ζωή και τις σχέσεις της, την κατάσταση αποφασίζει να ανατρέψει ο ίδιος της ο πατέρας με το δικό του τρόπο..

Εύκολα διακρίνει κανείς λοιπόν, πως το ουσιαστικό μήνυμα της διαφήμισης είναι το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και η σημασία διαμόρφωσης ενός κοινωνικού δικτύου στήριξης με φίλους και συγγενείς, που θα βρίσκονται δίπλα μας ανεξάρτητα από τις επιλογές μας σε ρούχα και τρόπους ζωής…

Εμείς από τη μεριά μας συμφωνούμε κι επαυξάνουμε, ελπίζοντας να βρουν το δρόμο τους και στην Ελλάδα παρόμοιου περιεχομένου διαφημίσεις. Good job guys…