Ο πόλεμος στη Συρία είναι σε εξέλιξη εδώ και 6 χρόνια, έχοντας πάρει μεγάλες διαστάσεις και έχοντας προκαλέσει χιλιάδες θανάτους, αλλά και εκατομμύρια πρόσφυγες, οι οποίοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους για να σωθούν.

Με τις εικόνες της καταστροφής να κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου, ο Βρετανός David Cazalet αποφάσισε να μην μείνει πλέον θεατής και να περιγράψει τη φρίκη του πολέμου μέσα από μια παράσταση- σταθμό υπό τον τίτλο «Requiem for Aleppo».

Για έναν ολόκληρο χρόνο, ο Cazalet ξυπνούσε στις 4:00 το ξημέρωμα και κοιμόταν στις 10 το βράδυ προκειμένου να συνθέσει το έργο, το οποίο είναι εμπνευσμένο απ’ το Χαλέπι.

Η παράσταση περιέχει στίχους χριστιανικών ρέκβιεμ, αραβική ποίηση, τραγουδισμένα από τους Juliana Yazbeck και Abdul Salam Kheir. Παράλληλα, υπάρχουν και διαστήματα με παύσεις, κατά τα οποία ακούγονται κάτοικοι του Χαλεπίου να περιγράφουν με δικά τους λόγια τη μάχη που δίνουν για τη ζωή τους.

12 χορευτές κατά τη διάρκεια της παράστασης επιχειρούν να δραπετεύσουν απ’ την καταστροφή, αναζητώντας ασφάλεια κι ένα καλύτερο μέλλον.

Στην παρουσίαση της παράστασης στο Λονδίνο βρέθηκαν Σύροι πρόσφυγες.

https://www.youtube.com/watch?v=OaBEpPkKLjE