Ψάρι-γίγας που επιστημονικά ήταν εξαφανισμένο, έβγαλαν ψαράδες στη λίμνη Βόλβη του Λαγκαδά

LIKE US ON FACEBOOK

Ένα ψάρι γίγαντα, βάρους 65 κιλών που επιστημονικά θεωρείται εξαφανισμένο, έβγαλαν με δύο επαγγελματίες ψαράδες στη λίμνη Βόλβη.

Πρόκειτο για μια μεγάλη έκπληξη για όλους όσους μένουν στην περιοχή της λίμνης Βόλβη στη Θεσσαλονίκη.

Οι επαγγελματίας ψαράδες, Δημήτρης και Παντελής Κουτσάκης, καθώς μάζευαν τα δίχτυα τους, κατάλαβαν ότι η ψαριά του ήταν ασυνήθιστα βαριά. Ύστερα από μεγάλη προσπάθεια, έβγαλαν από τα νερά το πελώριο ψάρι, το οποίο ανήκει στην ποικιλία ασημοκυπρίνος Hypophthalmichthys molitrix.

ψάρι γίγας λίμνη Βόλβη

Το τεράστιο ψάρι αλιεύτηκε με το επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος, στην περιοχή Ξηρός Λάκκος, απέναντι από τις εκβολές του ρέματος της Απολλωνίας.

Είχε βάρος 65 κιλά, ενώ το μήκος του ήταν 1,44 μ.

ψάρι γίγας λίμνη Βόλβη

 

«Είναι κάτι μοναδικό για τα δεδομένα της περιοχής» αναφέρει στο lagadas.net ψαράς από την περιοχή, ενώ κατά το παρελθόν άλλος αλιέας έβγαλε από τα νερά της Βόλβης ένα ψάρι 50 κιλών, το οποίο ανήκει στην σπάνια ποικιλία silver και επιστημονικά θεωρείται εξαφανισμένο.

ψάρι γίγας λίμνη Βόλβη

Η λίμνη Βόλβη έχει μετατραπεί σ’ έναν ξεχωριστό υδροβιότοπο, όπου διαβιούν, μεταξύ άλλων, σπάνιας ποικιλίας ψάρια και μοναδικά πουλιά. Ακόμη, στις όχθες της βόσκουν και νεροβούβαλα, ένα προστατευόμενο είδος, ξακουστό για το κρέας και το γάλα του.

Πάντως η είδηση αυτή, φέρνει στο νου το άλλο ψάρι που χθες έβγαλαν από τον πυθμένα του ωκεανού στις ακτές της Αυστραλίας. Μόνο που είναι ψάρι-τέρας μικροσκοπικών διαστάσεων!

 

Πηγή: lagadas.net
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved