Η Πράγα είναι η πρωτεύουσα της Τσεχίας και θεωρείται από τις πιο όμορφες και πιο συναρπαστικές πόλεις της Ευρώπης. Από το 1992 η πόλη προστατεύεται από την UNESCO ως πόλη μνημείο και πολλοί την χαρακτηρίζουν ως «Χρυσή πόλη».

Το μοναδικό με την Πράγα είναι ότι συνδυάζει τα μεσαιωνικά κάστρα με την σοβιετική κουλτούρα, καθώς η Πράγα και γενικά η Τσεχία άνηκαν στην Σοβιετική ένωση. Αν και το κέντρο της Πράγας παραμένει το ίδιο, για να διατηρήσει την ομορφιά του μέσα στην πόλη υπάρχουν και σύγχρονες πινελιές που απολαμβάνουν οι επισκέπτες.

Πολλοί λένε ότι η Πράγα είναι πόλη του χειμώνα για αυτό πρέπει να πας εκεί τους χειμερινούς μήνες. Ωστόσο οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές οπότε θεωρούμε ότι η Άνοιξη είναι η κατάλληλη περίοδος. Τότε η θερμοκρασία είναι πιο υψηλή και όλη η Πράγα είναι ανθισμένη.

praga-ipop (11)

Ο φωτογραφικός φακός του Ipop βρέθηκε στην Πράγα και σου παρουσιάζει τα πιο ωραία μέρη που πρέπει να επισκεφτείς.

Η πόλη της Πράγας χωρίζεται σε 2 μέρη την παλιά πόλη (Στάρε Μιέστο) και την Νέα πόλη (Μάλα Στράνα). Οι δυο «πόλεις» χωρίζονται από τον ποταμό Μόλδαβα.

praga-ipop (14)

Φτάνοντας λοιπόν στη Στάρε Μιέστο μπορείς να περιηγηθείς στα γραφικά στενάκια και να ψωνίσεις από τα τοπικά μαγαζάκια αναμνηστικά. Όποιο δρομάκι και να πάρεις θα φτάσεις στην κεντρική μεγάλη Πλατεία όπου βρίσκεται το παλιό Δημαρχείο και το άγαλμα του Γίαν Χους.

praga-ipop (6)

Ο Γιαν Χους αποδοκίμασε την διαφθορά της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας και ήρθε σε σύγκρουση με τον Παπα. Για πολλούς ήταν αιρετικός και θανατώθηκε στην πυρά. Μετά το θάνατο του στις  6 Ιουλίου του 1414, ο Χους έγινε μάρτυρας και εθνικός ήρωας του τσέχικου λαού. Το μπρούτζινο άγαλμα βρίσκεται στην Μεγάλη πλατεία της Πράγας από το 1915.

praga-ipop (17)

Προχωρώντας στην Πλατεία φτάνεις στον παλιό δημαρχείο όπου εκεί βρίσκεται το σύμβολο της Πράγας, το Αστρονομικό ρολόι. Το ρολόι αυτό είναι πιστή αντιγραφή του πραγματικού που καταστράφηκε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Κάθε ώρα το Αστρολογικό ρολόι κινείται. Οι φιγούρες που έχει επάνω του παίρνουν ζωή, χαρίζοντας ένα πολύ ωραίο θέαμα στους επισκέπτες.

praga-ipop (2) praga-ipop (12)

Μέσα στην Παλαιά πόλη επίσης θα βρεις και ένα μικρό εργοστάσιο σοκολάτας που μπορείς να δεις πως φτιάχνεται η σοκολάτα αλλά και να την δοκιμάσεις.

praga-ipop (4) praga-ipop (3)

Επίσης η Πράγα είναι διάσημη για τις μαριονέτες της. Μην ξεχάσεις να πας να δεις θέατρο με μαριονέτες και αν έχεις αρκετά λεφτά μπορεί να αγοράσεις μια χειροποίητη μαριονέτα, το κόστος όμως είναι υψηλό.

praga-ipop (16)

Κάνοντας την βόλτα σου λοιπόν, στην Παλαιά πόλη, βλέπεις μια πανέμορφη γέφυρα που σε οδηγεί στην Νέα πόλη. Η γέφυρα του Καρόλου είναι η πιο γνωστή γέφυρα της Πράγας η οποία  επάνω της έχει περίτεχνα αγάλματα (30 στον αριθμό) και πιο σπουδαίο τον Χριστό πάνω στον σταυρό. Η γέφυρα έχει μήκος 516 μέτρα και σχεδόν 10 μέτρα πλάτος και χτίστηκε το 1170. Βέβαια ξαναφτιάχτηκε το 1342 όταν καταστράφηκε από μια φοβερή πλημμύρα.

praga-ipop (13)

praga-ipop (15)

Στην Μάλα Στράνα θα δεις το περίφημο κάστρο της Πράγας. Φτάνοντας εκεί μπορεί να δεις νεόνυμφα ζευγάρια να βγάζουν φωτογραφίες γάμου.

praga-ipop (5)

Μέσα στο κάστρο όταν μπεις μπορείς να δεις μια έκθεση από μοναδικούς θησαυρους. Και βέβαια να επισκεφτείς τον καθεδρικό του Αγίου Βίτου.Η εκκλησία αυτή άρχισε να φτιάχνεται 1344 και λειτούργησε για πρώτη φορά τον Σεπτεμβρίου του 1929. Ο ναός αυτός είναι τεράστιος και μέσα του έχει μαυσωλείο όπου «κατοικούν» μονάρχες του τσέχικου θρόνου.

praga-ipop (10)praga-ipop (8)