Πόσες φορές δεν έχεις αναρωτηθεί, πως θα είναι το διαμέρισμα του μέλλοντος; Πως το φαντάζεσαι αλήθεια; Ευρύχωρο και αφαιρετικό; Κομψό και με χώρους για απομόνωση; Λειτουργικό και άνετο;

Την απάντηση δίνει το MIT (Massachusetts Institute of Technology) με την ομάδα του Media Lab. Οι τύποι λοιπόν εκεί, είχαν ένα όραμα (που το λες και ρεαλιστικό) για το μέλλον της κατοικίας. Έφτιαξαν λοιπόν, ένα καινοτόμο χώρο διαβίωσης, που τον ονόμασαν Cityhome. Το σκεπτικό τους απλό: ένας χώρος όπου όλα έχουν τη θέση οτυς, αλλά εύκολα αλλάζει η λειτουργία τους, με μία κίνηση, ένα άγγιγμα ή ακόμα και με μια φωνητική εντολή.

Για να μιλήσουμε και με αριθμούς, οι επιστήμονες του MIT, έφτιαξαν το άνετο διαμέρισμα των… 18 τετραγωνικών μέτρων! Και έκλεισαν μέσα σ αυτό 8 δωμάτια.

Θαυμάστε το.

Apartment-of-the-Future-2

Το αρθρωτό διαμέρισμα του μέλλοντος λοιπόν, μπορεί να μεταμορφωθεί με μια απλή κίνηση του χεριού! Διαθέτει ενσωματωμένους αισθητήρες, κινητήρες και φώτα LED και να μετατραπεί σε “διαμέρισμα κουτί” που περιλαμβάνει: κρεβατοκάμαρα, σαλόνι, τραπεζαρία, γραφείο, κουζίνα, μπάνιο, ντουλάπα, ακόμη και μια αποθήκη. Όλα αυτά, σε ένα κκουτί, που εκτός από το κυρίως σπίτι, μπορεί να αποτελέσει έξτρα δωμάτιο σε διαμέρισμα που χρειάζεται μερικά ακόμα τετραγωνικά μέτρα!

Κι είμαστε ακόμα στην αρχή των όσων μπορούν να μας προσφέρουν η τεχνολογία, η γνώση και βεβαίως η φαντασία σε συνδιασμό με την δημιουργικότητα των επιστημόνων.

Εσείς τι λέτε! Θα μπορούσατε να ζησετε στο “διαμέρισμα κουτί” , στο Citihome;

 

Γραφείο

Apartment-of-the-Future-3

 

Τραπεζαρία

Apartment-of-the-Future-4

 

Καθιστικό

Apartment-of-the-Future-5

 

Όλα λειτουργούν με κινήσεις ή φωνητικές εντολές

Apartment-of-the-Future-6

 

 

Κρεβατοκάμαρα

Apartment-of-the-Future-7

Μπάνιο

Apartment-of-the-Future-8

 

Πηγή: freshome.com