Πέος; Αγάπη μου, δεν είναι αυτό που νομίζεις!

LIKE US ON FACEBOOK

Και εκεί που χαζεύεις το μεγαλείο της φύσης, έρχεται ο Βαγγέλας από πάνω σου, παθαίνει σοκ και σε ρωτάει: «Τι είναι αυτό το πέος που βλέπεις; Δεν ντρέπεσαι μοιχαλίδα;». Κράτα την ψυχραιμία σου κι απάντησέ του: «Αγάπη μου, δεν είναι αυτό που νομίζεις». Ο Βαγγέλας, βέβαια, τό’χει το δίκιο του, διότι πέος είδε στη φωτό, αλλά κι εσύ δεν λες ψέματα: Δεν βλέπεις κάνα πέος. Φυσιολάτρης είσαι, την πανίδα της θαλάσσης χαζεύεις! Γιατί ναι, το «πράμα» στη φωτό που θα δείτε παρακάτω, είναι ένα ψάρι! Άτιμη φύση!
Και να ήταν μόνο αυτό; Σας έχουμε άλλα εννέα παράξενα είδη του ζωικού βασιλείου που διαβιώνουν στη θάλασσα και συνηθισμένα δεν τα λες! Απολαύστε τα.

1. Πεόψαρο, το.

Έχει κορμί αράπικο, τι να κάνουμε; Αυτό είδε ο Βαγγέλης και έπαθε σοκ, νόμισε ότι κάνεις πονηρό τσάτινγκ. Το πεόψαρο δεν μεταφράζεται αλλιώς, δεν μπορείς, πιχί, να το πεις και λούτσο. Αυτό είναι άλλο είδος. Το πεόψαρο υπάρχει, ναι. Και, μάλιστα, εκεί στην αλλοδαπή, τό’χουν για πολύ συνηθισμένο είδος. Τύπου «είδα πεόψαρο πάλι στον ύπνο μου. Λαχτάρα θα πάρω;». Όχι. Κάτι άλλο.

2. Καλικατζαροκαρχαρίας, ο.

125 εκατομμύρια χρόνια, σου λέει ο άλλος, ότι υπάρχει αυτό το είδος καρχαρία, που ζει σε βάθος μεγαλύτερο των 100 μέτρων και δεν είναι επικίνδυνος για τον άνθρωπο. Δεν είναι γλυκούλης;

3. Μπλε παπαγαλόψαρο, το.

Ε, εντάξει, αυτό είναι όμορφο. Βασικά, είναι σαν τα πορτοκαλί παπαγαλόψαρα που βλέπουμε στα ενυδρεία και δεν τα λες και κουκλιά, αλλά το συγκεκριμένο έχει φανταστικό χρώμα. Θα το βρεις στον Ατλαντικό Ωκεανό (επειδή πηγαίνεις συνέχεια εκεί, γι’ αυτό το λέμε) και, λέει, σπαταλάει το 80% του χρόνου του για να βρει τροφή. Αν κρίνουμε από το μέγεθος, τρώει τον άμπακο ακατάπαυστα.

4. Γιαπωνέζικη γαρίδα – αράχνη, η.

Να τη δει η Lady Gaga δηλαδή, να ξυπνήσει μέσα της η Κρουέλα και να θέλει να κάνει τη δόλια τη Γιαπωνέζα γαρίδα πέντε συνολάκια! Όπως καταλαβαίνετε, το είδος είναι και λίγο φρικιό, γι’αυτό την έχουν στα εργαστήρια.

5. Κοκκινοχειλόψαρο, το.

Α, όλα κι όλα. Να βγει έξω από τη φωλιά του, να ντυθεί πρόχειρα και να μην βάλει το κραγιόν του; «Αμαρτία από τον Πέτρο Γαϊτάνο θά’ναι», λέει το κοκκινοχειλόψαρο και βάζει δέκα στρώσεις κραγιόν, κόκκινο σαν τις γριές. Δεν ξέρουμε αν βάζει και λακ. Κι επίσης, είναι και δυσκίνητο, λέει. Είναι από τους χειρότερους κολυμβητές του θαλάσσιου κόσμου, γι’αυτό προτιμάει να έρπεται στον πάτο του ωκεανού. Άκου να δεις…

6. Χταπόδι Ντάμπο, το.

Μπορεί να μην έχει μεγάλα αφτιά, αλλά όσο και να το κάνεις, μοιάζει με ελέφαντας. Το χταπόδι Ντάμπο δεν μπορείς να πεις ότι θα κάνει φίνο ουζομεζέ, με κάτι πλοκαμάκια τόσοδα μικρά, αλλά είναι ωραία φάτσα!

7. Περιπουγαριδόψαρο, το

Δηλαδή, είναι περίπου σαν γαρίδα. Ή, είναι περίπου σαν ψάρι. Ή, άμα το δεις για να το ψαρέψεις, σφύρα μου κλέφτικα. Πιο διάφανο κι αόρατο δεν γίνεται. Σαν να κάνει μπάνιο με άζαξ για τα τζάμια.

8. Πετρόμυζο ή Λάμπραινα, η.

Μοιάζει λίγο με το πεόψαρο ως προς τη φυσιολογία του, αλλά καμία σχέση. Εδώ, μιλάμε για ένα κακό, κάκιστο ψάρι, το οποίο πάει και κολλάει στο σώμα άλλων ψαριών, τους πίνει το αίμα, τα αφήνει σέκο και μετά φεύγει σαν Κυρία, με κάππα κεφαλαίο, η Λάμπραινα. Όχι, παίζουμε!

9. Γέτι κάβουρας, ο

Μα, κανείς να μην του έχει μιλήσει για την φωτόλυση; Έστω για το κερί αποτρίχωσης; Ο κάβουρας αυτός, επειδή θυμίζει την τριχοπατούσα του Γέτι των Ιμαλαΐων, πήρε όπως καταλαβαίνετε αυτό το όνομα και φιγουράρει στη λίστα των πιο παράξενων θαλασσινών.

10. Σταγονόψαρο, το

Μοιάζει με σταγόνα νερού, εξ’ου και το όνομα. Βασικά, δεν μοιάζει με σταγόνα νερού ακριβώς. Με τέτοια ομορφιά και χάρη, εκτός του θα έβγαινε πρώτο στα Κακιστεία Ψαριών, μοιάζει με σταγόνα νερό από μια τούρκικη τουαλέτα. Σκέψου να σου το σερβίρουν. Νηστικός θα μείνεις…

Photos: interactiveoceans.washington.edu, forum.lowyat.net, oceanleadership.org,
coloribus.com, monsterfishworld.com, telegraph.co.uk, imgur, depalmadise.
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved