Οι φρικιαστικές εικόνες των τζιχαντιστών να πετούν από ταράτσες ομοφυλόφιλους και να φαίνεται κάτω συγκεντρωμένο πλήθος να κραυγάζει και να επικροτεί, κάνουν το γύρο του κόσμου μήνες τώρα! Ο ΟΗΕ όμως… μόλις τώρα αποφάσισε να ασχοληθεί. Κάλλιο αργά…

Χθες λοιπόν, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ  σε μια ιστορική συνεδρία του άκουσε τις μαρτυρίεςομοφυλόφιλων από τη Συρία και το Ιράκ, για τα δικαιώματα λεσβιακών, ομοφυλόφιλων, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών ατόμων (LGBT). Τα μέλη του Συμβουλίου, ακουσαν τις μαρτυρίες  για τη ζωή τους υπό το καθεστώς τρομοκρατίας του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ)  και έμαθαν από πρώτο χέρι, τον τρόμο τις απειλές τις εκτελέσεις και τους εξευτελισμούς που υπομένουν.

Ενα από τα άτομα που κατέθεσαν τις εμπειρίες τους στη συνεδρία, ο Σούμπι Νάχας, είπε στα μέλη του Συμβουλίου ότι τους ομοφυλόφιλους στην πόλη Ιντλίμπ τους πετάνε από τις οροφές και το πλήθος, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και παιδιά, ζητωκραυγάζει και τους λιθοβολεί.

Στο Ισλαμικό Κράτος, οι ομοφυλόφιλοι εντοπίζονται και φονεύονται συνέχεια. Στις εκτελέσεις, εκατοντάδες κάτοικοι μαζί με παιδιά ζητωκραυγάζουν σαν να γιορτάζουν σε γάμο είπε ο Σούμπι Νάχας, ο οποίος διέφυγε και τώρα εργάζεται για μία οργάνωση μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Αντάν, ένας Ιρακινός που μίλησε δια τηλεφώνου στο Συμβούλιο από κάποια κρυφή τοποθεσία στη Μέση Ανατολή, είπε ότι είχε βασανιστεί από δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ πριν εμφανιστούν οι τζιχαντιστές του ΙΚ, και φοβόταν ότι η οικογένειά του μπορεί να τον είχε καταδώσει στους τζιχαντιστές.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους είναι επαγγελματίες στο να εντοπίζουν τους ομοφυλόφιλους. Τους κυνηγάνε έναν-έναν. Οταν πιάσουν κάποιον, ψάχνουν το τηλέφωνό του και τις επαφές του και τους φίλους του στο Facebook, είπε ο Αντάν (που χρησιμοποιεί ψευδώνυμο) για τον ιστότοπο της κοινωνικής δικτύωσης.

Τα μέλη του ΙΚ έχουν αναλάβει την ευθύνη για τουλάχιστον 30 εκτελέσεις για «σοδομισμό», είπε στο Συμβούλιο η Τζέσικα Στερν, διευθύντρια της Διεθνούς Επιτροπής Δικαιωμάτων για Ομοφυλόφιλους και Λεσβίες, και έχουν αναρτήσει σχετικό υλικό σε ιστότοπους για παραδειγματισμό.

τζιχαντιστές ΙΣΙΣ ΙΚ ISIS

Η συνεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ οργανώθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Χιλή για να στείλει το μήνυμα ότι τα δικαιώματα των λεσβιακών, ομοφυλόφιλων, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών ατόμων «έχουν αρχίσει να ενσωματώνονται στον κύριο προγραμματισμό των Ηνωμένων Εθνών», είπε η Σαμάνθα Πάουερ, πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Εθνη, που φέτος γιορτάζουν τα 70 χρόνια από την ίδρυσή τους. Η συνάντηση είναι «ιστορική» και «έπρεπε να είχε γίνει ήδη εδώ και πολύ καιρό», είπε η Πάουερ.

Η συνεδρία ήταν ανοιχτή σε όλα τα μέλη του ΟΗΕ, αλλά η Ανγκόλα και το Τσαντ, μέλη του Συμβουλίου, απείχαν. Η Κίνα, η Μαλαισία, η Νιγηρία και η Ρωσία έστειλαν αντιπροσώπους, αλλά απέφυγαν να κάνουν δηλώσεις. Πάνω από 75 από τα 193 μέλη του ΟΗΕ έχουν νομοθεσίες που καταδικάζουν την ομοφυλοφιλία ως κακούργημα.