Ο Τσαπατάκης φόρεσε ξανά την αστυνομική στολή μετά από 11 ολόκληρα χρόνια κι ανέβασε ένα συγκλονιστικό μήνυμα στο Facebook, με το οποίο συνόδευσε την εικόνα.

Ο Παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης είναι πλέον αστυφύλακας, ενώ το 2009 είχε απολυθεί απ’ το Σώμα λόγω του τραυματισμού του στα κάτω άκρα το 2006, το οποίο τον κατέστησε “ακατάλληλο”.

Ο ίδιος και η οικογένειά του περίμεναν τόσα χρόνια τη στιγμή που θα βάλει ξανά την αστυνομική στολή και θα υπηρετήσει το Σώμα.

Το 2011 με προεδρικό διάταγμα δόθηκε η δυνατότητα στους δόκιμους αστυφύλακες που κρίνονται ακατάλληλοι να μεταχθούν στην κατάσταση γραφείου. Όμως, λόγω του ότι το προεδρικό διάταγμα δεν είχε αναδρομική ισχύ, ο Α. Τσαπατάκης δεν μπορούσε να επιστρέψει.

Τελικά, με νόμο του 2012 δόθηκε αναδρομικότητα στο προεδρικό διάταγμα και για όσους κατετάγησαν στις Σχολές Ελληνικής Αστυνομίας κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2007-2008 έως και 2010-2011. Όμως, ο Α. Τσαπατάκης κατετάγη την 2-12-2005 στη Σχολή Αστυφυλάκων, επομένως και πάλι δεν υπαγόταν στις ρυθμίσεις.

Τελικά, μετά από επιστολή του Έλληνα αθλητή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Τόσκας με τροπολογία του διευθέτησε την υπόθεση.

Το μήνυμα του Α. Τσαπατάκη:

«Μετά από 11 χρόνια φοράω για πρώτη φορά αυτή τη στολή. Κι όμως δεν την πέταξα, ούτε την αποθήκευσα σε κάποια κούτα που θα τοποθετούσα σε κάποιο αραχνιασμένο ράφι του υπογείου. Αντιθέτως…την έπλυνα, τη σιδέρωσα και την κρέμασα στην ίδια ντουλάπα με τα καθημερινά μου ρούχα.

Και κάθε μέρα που την έβλεπα, θυμόμουν την υπόσχεση που είχα δώσει στον εαυτό μου…να τη φορέσω ξανά ως αστυνομικός…όσα χρόνια και αν περάσουν.. να τη φορέσω και να δείξω σε αυτούς που πιστέψαν σε εμένα, σε αυτούς που προσποιήθηκαν ότι πίστεψαν σε εμένα, αλλά και σε αυτούς που μάχονται καθημερινά για τα δικαιώματα που έχουν ως πολίτες μιας ευνομούμενης κοινωνίας, ότι τα χτυπήματα της μοίρας οφείλουν συχνά να γίνονται τραγικώς ευπρόσδεκτα και ότι πρέπει να πολεμήσεις για να δικαιωθείς για τις πληγές που σε μάτωσαν και σε γονάτισαν.

Φορώντας τη στολή μου λοιπόν τώρα, προαχθείς πλέον ως αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. τις επόμενες μέρες λόγω των Παραολυμπιακών και παγκόσμιων διακρίσεών μου, απέδειξα τόσο σε εμένα όσο και σε όλους θέλω να πιστεύω, ότι ο αγώνας για την πραγμάτωση των ονείρων μας, κερδίζεται μόνο με ένα μέσο που δεν ματώνει ποτέ. Το όνομά του; ΨΥΧΗ…».