Ο ηθοποιός του Top Gun θα παίξει στην ταινία Mena το ρόλο του πιλότου Barry Seal, ο οποίος μετέφερε ναρκωτικά και και όπλα για gangsters της Κολομβίας πριν γίνει πράκτορας της CIA. Ο Barry Seal, που στην αληθινή ζωή δολοφονήθηκε, είχε τα διπλάσια κιλά από τον Tom Cruise.

Ο δημοφιλής ηθοποιός είχε φορέσει ένα κουστούμι για να φαίνεται πιο παχύς για τις ανάγκες της ταινίας Tropic Thunder το 2008. Όμως είπε ότι δεν μπορεί να κάνει το ίδιο και για την ταινία Mena, καθώς δεν θα φαίνεται ρεαλιστικό.

Αφού ο Cruise καταφέρει να πάρει τα απαραίτητα κιλά, οι ειδικοί θα του προσθέσουν κάποια επιπλέον στρώματα στο κουστούμι του, ώστε να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο Cruise θέλει να φαίνεται όσο το δυνατό περισσότερο πειστικός ως “Fat Man”, όπως έμεινε γνωστός ο Seal.

Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Universal Pictures, που αγόρασε το σενάριο για 1 εκατομμύριο δολάρια, δήλωσε ότι ο Cruise είναι αποφασισμένος να γίνει Barry Seal.

Μερικοί φίλοι του ανησυχούν για τις επιπτώσεις στην υγεία του αλλά ένας φίλος του λέει “Ο Tom δεν ανησυχεί για τους κινδύνους. Πιστεύει ότι βρήκε το ρόλο που θα μπορούσε να του χαρίσει το πολυπόθητο Όσκαρ. Είναι αποφασισμένος να κάνει οτιδήποτε χρειαστεί”.