Τον γύρο του Διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες απ’ το ξενοδοχείο το οποίο μόλις άνοιξε ο Bansky! Ναι, όπως το διάβασες, ο μυστηριώδης καλλιτέχνης με την κρυφή ταυτότητα όχι μόνο άνοιξε ξενοδοχείο, αλλά το έκανε και πολύ στοχευμένα απέναντι απ’ το τείχος το οποίο χωρίζει την Παλαιστίνη απ’ το Ισραήλ για να δείξει την ντροπή των περιστατικών τα οποία λαμβάνουν χώρα στο σημείο.

Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο εννέα δωματίων, το οποίο απέχει λίγα μέτρα από το Τείχος της Δυτικής Όχθης, στην Βηθλεέμ.

Το «The Walled Off Hotel» υπόσχεται τη χειρότερη θέα στον κόσμο! Το ξενοδοχείο “βλέπει” το τείχος, το οποίο έχει περικλείσει τα Αυτόνομα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Ο Banksy ασχολείται τους τελευταίους 14 μήνες με την κατασκευή του ξενοδοχείου, μαζί με μια ομάδα βοηθών, οι οποίοι κατάφεραν να μετατρέψουν ένα παλιό ξενοδοχείο σε μια πραγματική έκθεση έργων τέχνης!

Εκτός από έργα του Banksy, στο ξενοδοχείο- έκθεση εκτίθενται επίσης δημιουργήματα των Sami Musa και Dominique Petrin, κι άλλων καλλιτεχνών.

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί και μια ακόμα γκαλερί τέχνης, υπό την επίβλεψη του ιστορικού και κριτικού τέχνης Ismal Duddera, η οποία θα φιλοξενήσει έργα Παλαιστινίων καλλιτεχνών των τελευταίων 20 ετών.

Ξενοδοχείο banksy

Στην γκαλερί θα βρει κανείς και μια κούκλα να υπογράφει τη Διακήρυξη Balfour. Πρόκειται για την επιστολή την οποία είχε αποστείλει ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, James Balfourστον ηγέτη της εβραϊκής κοινότητας της Μεγάλης Βρετανίας, Λόρδο Rothschild, με την οποία υποσχόταν την εγκαθίδρυση «εβραϊκής πατρίδας» στην Παλαιστίνη, με σεβασμό στα δικαιώματα των λαών που ζουν στην περιοχή.

Ξενοδοχείο banksy

Oι επισκέπτες μπορούν να κάνουν κρατήσεις απ’ τις 11 Μαρτίου, ενώ τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν στις 20 Μαρτίου. Η λειτουργία του ξενοδοχείου θα ξεκινήσει μέσα στο 2017.

Photos: Reuters, Abed Al Hashlamoun / EPA