Τόσα χρόνια πιστεύαμε ότι ζωή υπάρχει μόνο στη γη. Βέβαια, πάντα αναρωτιόμασταν τι συμβαίνει και στους άλλους πλανήτες. Τελικά, με την πάροδο των χρόνων και τώρα που σε λίγες μέρες μπαίνουμε επίσημα στο 2015 η NASA επιβεβαιώνει ότι εντόπισε ίχνη ζωής στον πλανήτη Άρη.

Για να σε βάλουμε στο θέμα και να τα πάρουμε από την αρχή πρέπει να σου πούμε ότι το σκάφος Curiosity βρίσκεται προσγειωμένο στον Άρη από τον Αύγουστο του 2012 και εξερευνά τον πλανήτη.

Πριν από λίγες μέρες, οι επιστήμονες που βρίσκονται εκεί εντόπισαν σε μια συγκεκριμένη περιοχή μεθάνιο που υποδεικνύει ότι εκεί βρίσκονταν κάποτε μία λίμνη που είχε φρέσκο νερό. Το περιβάλλον τότε ήταν φιλικό για τον άνθρωπο και έτσι υπάρχουν πιθανότητες να υπήρχε ζωή στον πλανήτη Άρη.

Η συγκεκριμένη ανακάλυψη δημοσιεύθηκε  στο επιστημονικό περιοδικό Science και από εκείνη την στιγμή έχει κάνει τον γύρο του κόσμου.

Σημείωση

Οι επιστήμονες εντόπισαν πως τα επίπεδα μεθανίου αυξήθηκαν δέκα φορές σε μια περίοδο μόλις 60 ημερών του πλανήτη Άρη, σε τέσσερις διαδοχικές μετρήσεις, που έγιναν σε απόσταση 200-300 μέτρων η μία από την άλλη.

Προσοχή!

Εάν η ύπαρξη ζωντανών, αποπνεώντων  μικροβίων στον Άρη  επιβεβαιωθεί, τότε σίγουρα αυτή θα είναι η πιο συνταρακτική ανακάλυψη για το έτος που σε λίγες ημέρες φτάνει στο τέλος του.

photos: madeusafdn.org