Ξεχάστε την δήθεν προσέγγιση με Ρωσία και Κίνα, αυτά είναι για τα μάτια του κόσμου.

Στην πραγματικότητα η πολυμήχανη ελληνική διπλωματία εργάζεται υπόγεια με άλλες χώρες.

Με χώρες που τα γατσουλινάκια των Βρυξελλών δεν έχουν καν υποπτεφθεί. Και που θα είναι πολύ αργά για να αντιδράσουν όταν θα έχουμε κλείσει την μεγαλύτερη συμφωνία όλων των εποχών, που θα μας βγάλει απ’την Κρίση.

Καταρχάς, η κυβέρνηση εργάζεται με Αργεντινή. Στόχος είναι η εισαγωγή χιλιάδων άμπαλων με νοτιοαμερικάνικο όνομα για να τους εξάγουμε μετά στις κοροϊδάρες στην Ευρώπη. Ποδοσφαιρική μπίζνα εκατομμυρίων.

Σύσφιξη των σχέσεων με την Βόρεια Κορέα και το Ιράν, όπου μπορούμε και εμείς να τους συμβουλέψουμε σε θέματα Παιδείας και Θρησκείας, αλλά και να πάρουμε βοήθεια σε πυρηνικά. Ποιος θα σου κουνηθεί μετά; «Κάτσε καλά φιλαράκι, έχουμε πυρηνικά, ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ». Ακούγεται ωραίο, πάμε γερά.

Με το Κράτος των Ισλαμιστών (ναι το γνωστό της ISIS, αφού είμαστε χάρντκορ μάδερφακερς) για την πρόσληψη τζιχαντιστών στο τμήμα συντήρησης αρχαιοτήτων. Αμφιλεγόμενη επιλογή, αλλα θα διώξει τουρίστες. Ό,τι πρέπει. Όχι άλλοι με κάλτσες και σανδάλια.

Με την Ινδία, η οποία θα απορροφήσει την μεγάλη μας παραγωγή σε εγχώριους ατάλαντους ανθυποστάρς. Το Μπόλυγουντ δεν γυρνάει την πλάτη του σε εμάς, το Μπόλυγουντ είναι εκεί, στηρίζει και προσλαμβάνει τους ξεχασμένους απόφοιτους των ριάλιτι και των μεσημεριανάδικων.

– Ξέρω τι ζητάω, τίποτα δεν μένει πια να με κρατάει, μόνο αυτό μετράει!

Με την Μποτσουάνα (ντάξει αυτό το κάνουν για πλάκα, μόνο και μόνο για να βάζουν τον Στρατούλη να ψάχνει στον χάρτη. Χιχιχι όλο τον πειράζουν τα παλιόπαιδα).

Με την Αυστραλία. Τους δίνουμε Γιάνη Βαρουφάκη και παίρνουμε Russell Crowe και Hugh Jackman για να προσελκύσουμε ξαναμένες τουρίστριες. Άνιση ανταλλαγή, αλλά τι να κάνουμε, ας όψεται η Κρίση, πέσαμε στην ανάγκη τους.

Επίσης η κυβέρνηση συνεργάζεται μυστικά με το Θιβέτ, αν και οι σχέσεις τους έχουν παγώσει εδώ και λίγες ημέρες. Αιτία η συνάντηση Δαλάι Λάμα – Ζωής Κωνσταντοπούλου και το γεγονός ότι η Πρόεδρος της Βουλής έκανε τον Δαλάι Λάμα να νευριάσει ξανά μετά από 40 χρόνια.

-Please… Calm the fuck down, bitch.

Με την Μόρντορ. Ήδη στην Μέση Γη οι άνθρωποι ψιθυρίζουν τρομακτικά ονόματα στις σκιές, όπως αυτά του Σάρουμαν και του Λαφαζάνη. Άλλωστε, καλό είναι να τα έχει κανείς καλά με τον Σάουρον, μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει, δεν είναι τώρα η ώρα για να κάνεις εχθρούς.