Τη σχεδίασε το δημιουργικό γραφείο Μousegraphics, με έδρα τα Μελίσσια, που ειδικεύεται στο packaging. Η σειρά προϊόντων Harmonian έλαβε το βραβείο Best of the Show Award στο διαγωνισμό theDieLine Αwards που γίνεται στην Αμερική, αλλά συμμετέχουν σε αυτό εταιρείες και κριτές από όλο τον κόσμο. Η ίδια εταιρεία, πήρε επίσης το 3ο βραβείο στην κατηγορία Personal Care, Garden, & Home για το δομικό υλικό BAU.

Πρόκειται μάλλον για το σημαντικότερο διαγωνισμό συσκευασίας στον κόσμο, με χιλιάδες συμμετοχές, ο οποίος κάθε χρόνο απονέμει βραβεία σε 13 κατηγορίες. Το βραβείο “Best of the show” αφορά την κορυφαία συσκευασία για το 2014 και από τις 3 κατηγορίες.

Η ελληνική εταιρεία προσκλήθηκε να παρουσιάσει τη δουλειά της στην απονομή των Dieline awards που έγινε στη Μασαχουσέτη και μάλιστα μοίρασε το προϊόν στο κοινό, στο οποίo συμπεριλαμβάνονται τα 1.000 σημαντικότερα δημιουργικά γραφεία του κόσμου που έδωσαν το παρόν.

«Ο διαγωνισμός του thedieline.com θεωρείται ως ο κορυφαίος παγκοσμίως στο χώρο του packaging και τα βραβεία του απονέμονται βάσει της γνώμης σημαντικών ανθρώπων του χώρου. Το πιο εντυπωσιακό, πάντως, είναι ότι στον διαγωνισμό αυτόν συμμετέχουν αναρίθμητα προϊόντα υψηλής αισθητικής από όλα τα μέρη του κόσμου», μάς είπε ο ιδιοκτήτης του δημιουργικού γραφείου, Γρηγόρης Τσακνάκης.

To special προϊόν:

H πρώτη ύλη της σειράς Harmonian είναι το δίκοκκο σιτάρι (Triticum Dicoccum), το οποίο αποτελούσε την αγαπημένη τροφή των αρχαίων Ελλήνων. Η θρεπτική του αξία είναι αδιαμφισβήτητη:

Βοηθά στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, καταστέλλει τις χρόνιες φλεγμονές και θεωρείται ότι εμποδίζει την ανάπτυξη και μετάσταση του καρκίνου. Τα μακαρόνια ζέας περιέχουν +40% μαγνήσιο και ΚΑΘΟΛΟΥ γλουτένη (άρα, είναι πολύ πιο εύπεπτα από τα κοινά ζυμαρικά).

Ένας νέος παραγωγός, ο Γιώργος Στουρνάρας, αποφάσισε να επαναφέρει στην ελληνική διατροφή αυτό το special προϊόν και ανέθεσε την οπτική του εικόνα στο πολυβραβευμένο γραφείο Mousegraphics.

O Γρηγόρης Τσακνάκης μάς εξηγεί το σκεπτικό του σχεδιασμού:

«Στραφήκαμε προς ένα σχέδιο ικανό να μεταφέρει την διπλή φύση αυτού του πολύτιμου σπόρου αλλά και την μαθηματική ισορροπία και αρμονία του συμβόλου της ατράκτου στο οποίο παραπέμπουν οι σπόροι αυτοί. Μια φαινομενικά απλή επιλογή ντιζάιν η οποία ανακαλεί ένα ‘σύστημα χώρου’ και αποδίδει την ήρεμη και σίγουρη τεχνογνωσία του brand. Το ίδιο το packaging λειτουργεί ως λογότυπο και ταυτίζεται με το brand, αλλά και το προϊόν ως πρώτη ύλη».

Η Μousegraphics είναι δημιουργικό γραφείο που εδράζεται στην Ελλάδα, αλλά συνεργάζεται με πελάτες από όλο τον κόσμο (π.χ. Κίνα, Αμερική, Άγιος Μαυρίκιος). Ιδρύθηκε το 1984. Η ομάδα της αποτελείται από 12 άτομα τα οποία προέρχονται και καλύπτουν όλους τους τομείς του design.