Η επόμενη ημέρα της πυρκαγιάς στη Λακωνία. Σε ύφεση η φωτιά, σε απόγνωση οι κάτοικοι της περιοχής

LIKE US ON FACEBOOK

Ο φόβος των αναζωπυρώσεων και η απόγνωση από τις καταστροφές. Πυροσβέστες και κάτοικοι της Λακωνίας ήταν στο πόδι ολόκληρη την νύχτα. Σε επιφυλακή και σήμερα, αφού οι άνεμοι είναι ισχυροί και η ατμόσφαιρα εκεί παραμένει αποπνικτική.

Με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν και πάλι ρίψεις νερού στις εστίες της πυρκαγιάς, ώστε να σβήσει εντελώς η φωτιά. Στη μάχη κατάσβεσης μετέχουν 130 πυροσβέστες με 51 οχήματα και 39 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Μεγάλες οι καταστροφές από τις πύρινες γλώσσες.

Φαρακλό Λακωνίας κοντά στην Νεάπολη

Φαρακλό Λακωνίας φωτιές πυρκαγιές

Φαρακλό Λακωνίας φωτιές πυρκαγιές

Η φωτιά έκαψε ανεξέλεγκτη σπίτια και αγροικίες στα χωριά Φαρακλό, Λαχί και Αγ. Νικόλαος, ενώ οι φλόγες έφτασαν και στις παρυφές της Νεάπολης καίγοντας σπίτια και επιχειρήσεις.

Λαχί Λακωνίας

 

Λαχί Λακωνίας φωτιές πυρκαγιές

Στιγμιότυπο 2015-07-18, 14.41.24

 

Μεσοχώρι Λακωνίας

Μεσοχώρι Λακωνίας φωτιές πυρκαγιές

Ένα Canadair παρουσίασε βλάβη και οι χειριστές του έκαναν αναγκαστική προσγείωση καταφέρνοντας να βγουν σώοι. Αργότερα διακομίστηκαν στο 251 Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου τους επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Ακόμη, ένας 58χρονος Ελληνο-Ελβετός τουρίστας έπαθε ανακοπή και απεβίωσε έξω από το Κέντρο Υγείας Νεάπολης, λίγο πριν αυτό εκκενωθεί περικυκλωμένο από φλόγες.

Υπενθυμίζεται πως εκατοντάδες κάτοικοι την Παρασκευή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, αφού εξαιτίας της πυρκαγιάς εκκενώθηκαν τα χωριά

Οι φλόγες έφτασαν ακόμα και στο κέντρο της πόλης

Νεάπολη Λακωνίας φωτιές πυρκαγιές

Κέντρο Νεάπολης Λακωνίας φωτιές πυρκαγιές

Οι περισσότεροι εκτοπισμένοι κάτοικοι κοιμήθηκαν σε σπίτια συγγενών και φίλων, σε ξενώνες κι ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά και μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Σήμερα, το κυριότερο πρόβλημα στην περιοχή είναι η ηλεκτροδότηση και η ύδρευση, καθώς τα δίκτυα έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές. Συνεργεία της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) και της Εταιρείας Ύδρευσης κι Αποχέτευσης (ΕΥΔΑΠ) προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες, οι οποίες -σύμφωνα με πληροφορίες- θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να επιδιορθωθούν. Πρόβλημα ηλεκτροδότησης, λόγω της φωτιάς, αντιμετωπίζουν και τα Κύθηρα.

Στη Νεάπολη ταξίδευσε εκτάκτως έπειτα από εντολή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα για τον συντονισμό των επιχειρήσεων ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος.

Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης με το που έφτασε στη Λακωνία πραγματοποίησε ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο Μονεμβασιάς, προκειμένου να οριστούν οι τρόποι συντονισμού κατάσβεσης της τεράστιας πυρκαγιάς.
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved