Μας αρέσει η τέχνη του δρόμου όταν αποτυπώνει τον παλμό της, όταν οι τοίχοι και τα δημόσια κτίρια της μαρτυρούν όσα σκέφτονται και ζουν οι κάτοικοί της… Με λίγα λόγια όταν όντως είναι τέχνη και όχι μουτζούρα ή περισσότερη ακαλαισθησία σε μια ήδη αισθητικά βεβαρυμένη πόλη. Σου δείξαμε τη δημιουργική προσπάθεια του street artist Βασίλη Ζεμπίλη (RINO) που αποφάσισε να ομορφύνει μία από τις τσιμεντουπόλεις της Ελλάδας, τα Γρεβενά. Επίσης, το εντυπωσιακό graffiti σε σχολείο της Νίκαιας που φιλοτέχνησε πρόσφατα ο καλλιτέχνης Bane. Αλλά και τις graffiti διαφημίσεις σε όλο τον κόσμο που λατρεύουμε.

Αυτό που δεν σου δείξαμε είναι τις εικόνες που συναντάς γύρω σου παντού στην πόλη, κακοφτιαγμένα graffiti που λερώνουν δημόσια κτίρια και εικαστικές παραφωνίες στο αστικό τοπίο.

Ο καλλιτέχνης Urban X Stitch αποδεικνύει ότι η street art μπορεί να γίνει και αλλιώς… Διακοσμεί τους φράχτες της Λυών στη Γαλλία με χρωματιστά υφάσματα, πλεγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούνται ευφάνταστα μοτίβα. Οι δρόμοι της Γαλλίας φωτίστηκαν με μια γάτα, ένα ψάρι και cartoons.

Δες τις φωτογραφίες: