Θέλοντας να δείξει την αποξένωση μεταξύ των ανθρώπων αλλά και τον εθισμό που υπάρχει με τα κινητά στις μέρες μας ο φωτογράφος,  Eric Pickersgill, αφού πρώτα έβγαλε φωτογραφίες άτομα που κρατούσαν ψηφιακές συσκευές και κινητά στα χέρια τους, στην συνέχεια τα αφαίρεσε τα κινητά από τα πλάνα.

 

Το project αυτό του, Eric Pickersgill, φέρει τον τίτλο « Removed».

Όπως εξηγεί ο ίδιος ο καλλιτέχνης στην σελίδα του αυτή η ιδέα του ήρθε στο μυαλό από μια οικογένεια που κάθονταν δίπλα του σε μια καφετέρια της Νέας Υόρκης τονίζοντας:

Καθόμουν δίπλα σε μια οικογένεια στο Illium cafe της Νέας Υόρκης. Ήταν τόσο αποκομμένοι ο ένας από τον άλλο. Δεν μιλούσαν σχεδόν καθόλου. Ο μπαμπάς και οι δύο κόρες είχαν έξω τα κινητά τους. Η μαμά ή δεν είχε ή το είχε κρυμμένο. Κοιτούσε έξω από το παράθυρο, θλιμμένη και μόνη, αποξενωμένη από τους πιο κοντινούς της ανθρώπους. Ο μπαμπάς σήκωνε αραιά και που το κεφάλι για να ανακοινώσει κάποια σπουδαία πληροφορία που είχε βρει στο ίντερνετ.

 

Ο φωτογράφος, Eric Pickersgill ο οποίος αφαίρεσε τα κινητά από τα πλάνα επισημαίνει ότι θλίβεται γιατί η τεχνολογία κατάντησε τους ανθρώπους να μην επικοινωνούν μεταξύ τους.

Δες ακόμα περισσότερες φωτογραφίες του Eric Pickersgill και πες μας την άποψη σου: