Αφιέρωμα στις μυστικές σήραγγες στο Βάλμπζιχ στην Πολωνία, όπου δεκάδες κυνηγοί θησαυρών έχουν συρρεύσει μετά την αποκάλυψη του “χρυσού τρένου” του Ναζί, παρουσιάζει η Telegraph.

Το τρένο των Ναζί, που λέγεται πως είναι γεμάτο κοσμήματα και χρυσό και έχει αποκτήσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, μετά την ανακάλυψη αυτή από δύο κυνηγούς θησαυρών, έναν Πολωνό και έναν Γερμανό.

Από εκείνη την στιγμή και έπειτα έχει ξεκινήσει μια ολόκληρη επιχείρηση για τον εντοπισμό του τρένου το οποίο εικάζεται ότι είναι θαμμένο μέσα σε πελώριες μυστικές σήραγγες.

Οι τοπικές αρχές έχουν περικλείσει την υποτιθέμενη περιοχή που βρίσκεται το τρένο σε μια προσπάθεια να μην υπάρξουν ατυχήματα μετά την άνευ προηγουμένου συγκέντρωση κυνηγών θησαυρών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Piotr Zuchowski, ανέφερε πως η ανακάλυψη θεωρείται 99% σίγουρη, βασιζόμενος σε μία εικόνα γεωραντάρ.

nazi-gold_tunnel (5) nazi-gold_tunnel (7) nazi-gold_tunnel (8) nazi-gold_tunnel (9) nazi-gold_tunnel (1) nazi-gold_tunnel (2) nazi-gold_tunnel (3) nazi-gold_tunnel (4)