Τελείωσε η συνεδρίαση του Eurogroup, η οποία ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 16:30 το απόγευμα της Δευτέρας.

Δείτε live την συνέντευξη Τύπου για το σημερινό Eurogroup:

Οι δηλώσεις του Γερουν Νταισελμπλουμ:

Θα πρέπει να ενδυναμώσουμε τη διαδικασία, το είδαμε και το καταλάβαμε στη διάρκεια της κρίσης. Θέλουμε να συνεχίσουμε τις διεργασίες. Πρέπει να υπάρξει ολοκλήρωση της τραπεζικής αγοράς.

Τα τελευταία γεγονότα που είδαμε, δείχνουν την ανάγκη ενδυνάμωσης της ευρωζώνης.

Πλέον μιλάμε για ένα τριετές πρόγραμμα, με άλλες διευθετήσεις, νέες δεσμεύσεις κλπ και θα χρειαστούν τέσσερις εβδομάδες για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν δύο νέα νομοθετήματα από το ελληνικό κοινοβούλιο. Μιλάμε για τη γέφυρα χρηματοδότησης, είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα. Έχουμε διάφορους στόχους που πρέπει να καλύψουμε. Αύριο το EwG, θα το εξετάσουν.

Αυτή τη βδομάδα θα έχουμε δύο τηλεδιασκέψεις για να προχωρήσουμε. Θα μας πάρει τέσσερις εβδομάδες για να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες.

Ελπίζω πως κατορθώσαμε να βάλουμε και πάλι την Ελλάδα στον δρόμο της ευρωζώνης. Μέχρι την Τετάρτη το αργότερο η ελλ. κυβέρνηση πρέπει να υποβάλλει στο κοινοβούλιο το συνολικό πακέτο που συζητήσαμε χθες και να έχει θετική απάντηση. Παράλληλα πρέπει να λύσουμε τα νομικά ζητήματα και να έχουμε μια σύσκεψη ακόμα για να πάνε οι αποφάσεις και στα εθνικά κοινοβούλια την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Προσπαθούμε να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη με έναν αξιόπιστο τρόπο και από τις δύο μεριές. Μεσοπρόθεσμα η Ελλάδα να είναι αξιόπιστη και σταθερή οικονομικά.

Δηλώσεις Μοσκοβισί:

Επιτέλους ανοίγει διέξοδο για την Ελλάδα, θα μείνει η χώρα στο ευρώ, αλλά είμαστε μία ένωση με κανόνες. Από την αρχή αυτών των συζητήσεων, όλες μας οι ομάδες εργάστηκαν σκληρά.