Περπατάς στο δρόμο και συναντάς αδέσποτους σκύλους. Μπορεί να είσαι από εκείνους που λυπούνται για τα αδέσποτα και τους δίνουν να φάνε ή να πιουν νερό. Μπορεί να είσαι από εκείνους που απλά τα προσπερνούν ή από εκείνους που τα διώχνουν και τα χτυπούν. Σε όποια κατηγορία και να ανήκεις, έχεις σκεφτεί ποτέ την καθημερινότητα ενός αδέσποτου σκύλου; Έχεις σκεφτεί πως ζει την ημέρα του, πέρα από τα λίγα δευτερόλεπτα που αλληλεπιδράς εσύ μαζί του;

Στην Ελλάδα τα αδέσποτα ζώα το 2014 υπολογίζονταν σε 3 εκατομμύρια και ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί δραματικά μέσα στο 2015.

Επειδή κάποια πράγματα δεν θέλουμε να τα σκεφτόμαστε και κάνουμε πως δεν υπάρχουν, δεν σημαίνει πως όντως δεν είναι εκεί δίπλα μας. Γι αυτό και οι άνθρωποι της φιλοζωικής World For All Animal Care & Adoptions έβαλαν μια κάμερα σε ένα αδέσποτο σκυλί και το άφησαν ελεύθερο με την κάμερα να καταγράφει.

Το μόνο σίγουρο είναι πως βλέποντας το βίντεο θα εξοργιστείς. Θα δεις ανθρώπους να το κλωτσάνε, να το χτυπάνε, παιδιά να του βάζουν δυναμιτάκια, δείχνει τις προσπάθειες του να φάει και να πιει νερό, δείχνει πως του επιτίθενται άλλα σκυλιά.

Το βίντεο είναι κομμάτι μιας καθημερινής ημέρας για ένα από τα 250.000 αδέσποτα σκυλιά που κυκλοφορούν στο Μουμπάι της Ινδίας. Αλλά πόσο διαφέρουμε στην Ελλάδα από την Ινδία;