Όταν οι καλύτεροι μουσικοί της χρονιάς είναι όλοι μαζεμένοι σ’ ένα χώρο, είναι λογικό να συμβούν απίστευτα πράγματα. Τα βραβεία Grammy περιλαμβάνουν πάντα εκτελέσεις και παρουσιάσεις που κόβουν την ανάσα, ντυσίματα που δεν μπορείς να μην παρατηρήσεις και απρόσμενους νικητές. Εμείς μπορεί χθες τα ξημερώματα να απολαύσαμε την τελευταία απονομή Grammy αλλά ψάξαμε και όλες τις αξέχαστες στιγμές από προηγούμενα Grammy και σου τις παρουσιάζουμε!

Αξέχαστες ερμηνείες

Ορισμένες πράξεις μπορούν να κάνουν τις στιγμές αξέχαστες. Έτσι έγινε και το 2001 με τον αμφιλεγόμενο τότε ράπερ Eminem, του οποίου οι στίχοι θεωρούνταν ομοφοβικοί από ορισμένους, ερμήνευσε το τραγούδι «Stan» μπροστά στον πιο γνωστό ομοφυλόφιλο καλλιτέχνη σήμερα, τον Elton John.

https://www.youtube.com/watch?v=sJDaysZ_WB8

Άλλη αξέχαστη εκτέλεση ήταν αυτή του Ρίκι Μάρτιν το 1999 με το «Cup of Life»

https://www.youtube.com/watch?v=r6kkHwTWDEE

Αλλά και η μοναδική ερμηνεία της Mary J. Blige το 2002 με το «No More Drama».

https://www.youtube.com/watch?v=YmeowF75re4

Ταπεινωτικές στιγμές

Κάθε εκδήλωση απονομής βραβείων έχει φυσικά και τις ταπεινωτικές στιγμές της. Ωστόσο τη μεγαλύτερη ταπείνωση πήρε ο Bob Marley καθώς παρά το γεγονός του ότι είναι ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης της reggae, ποτέ δεν κέρδισε ένα βραβείο Grammy κατά τη διάρκεια της ζωής του. Τελικά όμως το διοικητικό συμβούλιο των Grammy συνειδητοποίησε το λάθος και τίμησε Marley με το βραβείο Lifetime Achievement το 2001.

Το σπάσιμο των ρεκόρ

Το 2014 η Beyonceν κοντραροχτυπιόταν με την Dolly Parton για να σπάσει το ρεκόρ και να αναδειχθεί ως η γυναίκα καλλιτέχνης με τις περισσότερες υποψηφιότητες στην ιστορία της μεγαλύτερης διοργάνωσης της μουσικής. Ωστόσο οι 6 καινούριες της υποψηφιότητες το 2015, περιλαμβάνοντας και το Άλμπουμ της Χρονιάς, την έφεραν στην κορυφή. Διεκδικεί τον τίτλο για Most Nominated Woman με 52 υποψηφιότητες μέχρι στιγμής.

Κατηγορίες

Πήρε πολύ καιρό στα Grammy για να αναγνωρίζουν το ραπ ως μια ξεχωριστή κατηγορία. Πρώτη φορά το ραπ ήταν κατηγορία το 1996, στα 38 χρόνια βραβείων Grammy, αλλά αναπτυσσόταν σαν είδος πολλές δεκαετίες πριν. Κάλλιο αργά παρά ποτέ που λένε!

Η καλύτερη αποτυχία νέου καλλιτέχνη

Υπάρχει λοιπόν φυσικά και η κατηγορία του καλύτερου νέου καλλιτέχνη, στην οποία κέρδισαν δικαίως το 1965 οι Beatles. Όμως έχουν τύχει περιπτώσεις στις οποίες το συμβούλιο έπεσε έξω καθώς οι καλλιτέχνες τελικά δεν προχώρησαν. Αυτές οι περιπτώσεις είναι : Milli Vanilli 1990, The Swingle Singers 1964,  A Taste of Honey 1979, Starland Vocal Band 1977, Christopher Cross 1971, Paula Cole 1998, Marc Cohn 1992 και Debby Boone 1978.

Εξωφρενικές παρουσίες

Στα 42α Grammy Awards όλοι μιλούσαν για το εξαιρετικά χαμηλό πράσινο φόρεμα της Jennifer Lopez.

Μερικά χρόνια αργότερα η  Lady Gaga έσκασε πάνω στη σκηνή μέσα από ένα αυγό.

Θυμάσαι επίσης τότε που η Μαντόνα έβαλε εκείνα τα αξέχαστα χρυσά αξεσουάρ στα δόντια της;

 

Ή μήπως να σου θυμίσουμε την Annie Lennox ντυμένη Μίνι Μάους το 1995;

Κοσμήματα

Οι καλλιτέχνες στα Grammy ποτέ δεν πρόκειται να είναι διακριτικοί με τα κοσμήματα που φοράνε. Φοράνε μεγάλες πέτρες για μεγάλες δηλώσεις στο κόκκινο χαλί. Ένα από τα πιο ακριβά κομμάτια φορέθηκε από την Carrie Underwood το 2013, ένα περιδέραιο που υπολογίζεται στα 31 εκατομμύρια δολάρια!