Συνεχίζεται και τον Αύγουστο, η ενότητα Park Your Cinema του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), για όλους εσάς που παραμένετε ακόμα στην πόλη. 

Βραδιές κινηματογράφου περιμένουν μικρούς και μεγάλους κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού είναι αφιερωμένος στον γαλλικό κινηματογράφο και σε ταινίες υπογεγραμμένες από τους κορυφαίους σκηνοθέτες Jean-Luc Godard, François Truffaut, Louis Malle και Jacques Tati, οι οποίες προβάλλονται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Γαλλίας και του Institut Français στο Παρίσι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Παρασκευή 04/8: Η Περιφρόνηση (1962)- Jean-Luc Godard, μια διασκευή του βιβλίου «Il Disprezzo» του Alberto Moravia, με πρωταγωνίστρια την μοναδική Brigitte Bardot.

Παρασκευή 11/8: Ζιλ και Τζιμ (1962)- François Truffaut, μια ταινία σταθμός για τη γαλλική σχολή της nouvelle vague.

Παρασκευή 18/8: Το Ασανσέρ για Δολοφόνους (1958)- Luis Malle, ένα παράνομο ζευγάρι στήνει το τέλειο έγκλημα με την αξέχαστη Jeanne Moreau ως πρωταγωνίστρια.

Παρασκευή 25/08: Είναι Μέρα Γιορτής (1949), του Jacques Tati.

Τα Σάββατα είναι αφιερωμένα στα παιδιά και τους λάτρεις των κινούμενων σχεδίων.

Σάββατο 05/08: Το Λόραξ, βασισμένο στα πολιτικά παραμύθια του Dr. Seuss, παρουσιάζει ένα δωδεκάχρονο αγόρι να αναζητά το μοναδικό πράγμα που θα συγκινήσει το κορίτσι των ονείρων του: ένα αληθινό δέντρο.

Σάββατo 12/08: Ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης βγαίνει Έξω απ’ τα Νερά του.

Σάββατο 19/08: Ο Αστερίξ στην Κατοικία των Θεών.

Σάββατο 26/08: The Lego movie σύμπαντος.  Η προβολή αυτή θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Επισκεπτών.