Σε μία πρωτότυπη ιδέα προχωράει η Nike, καθώς προωθεί αθλητικές μαντήλες για τις μουσουλμάνες. Οι εν λόγω μαντήλες είναι κατασκευασμένες από ελαφρύ πολυεστέρα σε σκούρα και ουδέτερα χρώματα.

Σύμφωνα με την Nike, οι ειδικά κατασκευασμένες μαντήλες θα είναι σε θέση να εξασφαλίζουν στις αθλήτριες μουσουλμάνες το να παίρνουν ανάσα με ασφάλεια, ενώ η κάλυψη παραμένει αδιαφανής.

https://twitter.com/NikeMiddleEast/status/832807852876120064

Οι μαντήλες θα είναι διαθέσιμες την άνοιξη του 2018 και στόχος της Nike είναι η ταχύτερη ενσωμάτωση των μουσουλμάνων γυναικών στον αθλητισμό.

Γυναίκες, οι οποίες πληροφορήθηκαν το νέο αυτό εγχείρημα μιλούν ενθουσιασμένες για τις δυνατότητες τις οποίες αυτό θα τους προσφέρει.

Η Zahra Lari τονίζει:

Όταν πληροφορήθηκα ότι η Nike θα δημιουργήσει αθλητικές μαντήλες ενθουσιάστηκα και ταυτόχρονα συγκινήθηκα από αυτήν την πρωτότυπη ιδέα. Δοκίμασα τόσες πολλές μαντήλες, για να κάνω γυμναστική και όμως καμία δεν με είχε βοηθήσει

Άλλες αθλήτριες, οι οποίες πληροφορήθηκαν τη δημιουργία της μαντήλας, εξηγούν πόσο ανακουφισμένες αισθάνονται με την πρωτοβουλία της Nike και ποστάρουν φωτογραφίες με μαντήλες.

κυπριακή σημαία

Η εταιρεία δαπάνησε περισσότερο από ένα χρόνο εργασίας με δεκάδες αθλήτριες, για να βεβαιωθεί ότι το τελικό προϊόν θα είναι άνετο, ανθεκτικό και θα πληροί όλες τις θρησκευτικές απαιτήσεις.