Η φωτογράφος Sanne De Wilde, φωτογράφισε ανθρώπους που πάσχουν από αλφισμό. Ο αλφισμός ή αλμπινισμός ή λευκοπάθεια είναι μια πάθηση που εμφανίζεται εκ γενετής στο άτομο. Τα εξωτερικά της συμπτώματα είναι το λευκό χρώμα στις τρίχες των μαλλιών και ολόκληρου του σώματος, ενώ η ίριδα των ματιών είναι ρόδινη. Τα άτομα αυτά πολλές φορές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την όρασή τους, ενώ σε πιο βαριές περιπτώσεις μπορεί να ακόμα και να τυφλωθούν. Οι άνθρωποι με αλφισμό έχουν υποστεί το ρατσισμό σε μεγάλο βαθμό, ειδικά σε προηγούμενες εποχές που οι πολίτες ήταν ανενημέρωτοι. Έχουν κατηγορηθεί ακόμα και ως «μαγεμένοι» στην Αφρική, όπου υπήρχε άγνοια για το φαινόμενο και η πάθηση είναι πιο έντονη λόγω της αντίθεσης.

Σκοπός της φωτογράφου ήταν να αποτυπώσει την ιδιαιτερότητα αυτής της πάθησης και να αναδείξει την ομορφιά του λευκού σώματος. «Προσπάθησα να τους παρουσιάσω σαν την απόλυτη μεταφορά για τον «άλλο», ένα σύμβολο των στερεότυπων αντιλήψεων. Συγκεντρώνουν τα χαρακτηριστικά της σωματικής ευθραυστότητας, αλλά και της αποστομωτικής ομορφιάς», δήλωσε η Sanne De Wilde.

Ακολουθούν μερικά από τα πορτρέτα της:

Και στο χώρο της μόδας άνθρωποι με αλφισμό:

Μην ξεχνάμε, βέβαια, πώς πλέον οι προκαταλήψεις έχουν περιοριστεί σημαντικά και άνθρωποι με αλφισμό κάνουν καριέρα στο χώρο του μόντελινγκ. Παρακάτω, σου δείχνουμε 3 από τα πιο γνωστά μοντέλα. Τον Sawn Ross, που ήταν και το πρώτο μοντέλο αλμπίνο, το Stephen Thompson και την Thando Hopa.

Photos: sannedewilde.com, new.afroziky.com, naturallymoi.com, elmundo.es