Οι υποθέσεις βιασμών που συγκλονίζουν την κοινή γνώμη συνεχώς και αυξάνονται. Τα θύματα ανά τον κόσμο είναι αμέτρητα και μάλιστα πολλές  φορές μένουν τελείως σιωπηλά και κρατούν επτασφράγιστο μυστικό όσα τους έχουν συμβεί. Ντρέπονται να ονοματίσουν τον θύτη (ακόμα και αν τον γνωρίζουν) και απλά πνίγουν στον εσωτερικό τους κόσμο τον πόνο που ένιωσαν, αναζητώντας την λύτρωση.

Το ουσιαστικό θέμα, όμως, ξέρεις ποιο είναι; Ότι ενώ ο βιασμός αποτελεί μια κατάσταση απάνθρωπη και σκληρή που όλοι την καταδικάζουν πολλές φορές αν διαδραματιστεί κάτι μπροστά στα μάτια τους κάθονται αμέτοχοι και δεν προσπαθούν να σταματήσουν ότι συμβαίνει. Οι περισσότεροι το κάνουν από φόβο για το που θα μπλέξουν αλλά μπορεί ακόμα και από αδιαφορία. Λίγοι είναι εκείνοι που αποφασίζουν όταν βλέπουν μπροστά στα μάτια τους ένα βιασμό να κάνουν κάτι και να προσπαθήσουν να προστατεύσουν το θύμα.

Για το πώς αντιδρά ο άνθρωπος όταν  βλέπει μπροστά του έναν βιασμό έχουν γίνει πολλά πειράματα και φυσικά αμέτρητες μελέτες. Για να σου αποδείξουμε ότι όσα λέμε ισχύουν δες τα παρακάτω τρία video που στην ουσία αποτελούν μέρος του ίδιου κοινωνικού πειράματος για τον βιασμό και την αντίδραση που έχουν οι αυτόπτες μάρτυρες.

Κοινωνικό πείραμα για τον βιασμό:

Από την Σουηδία:

 Από την Ρωσία:

Από την Ινδία: