Μερικά από τα πιο εντυπωσιακά έργα τέχνης φιλοτεχνήθηκαν για τα μεγαλύτερα αεροδρόμια του κόσμου. Και μερικά από τα πιο κακόγουστα.

H αγωνία να εντυπωσιάσουν τους οδήγησε σε ατυχείς επιλογές -ποιος θέλει να δει ένα τεράστιο ιπτάμενο καλαμπόκι όταν έχει περάσει 6 ώρες δεμένος σε μια καρέκλα ή υπερμεγέθη μυρμήγκια την ώρα που ανυπομονεί να παραλάβει τις βαλίτσες του;

Δείτε τα αριστουργήματα που φιλοξενούν 7 αεροδρόμια του κόσμου:

 1. Concorde στην Atlanta

  Το φιλοτέχνησε ο καλλιτέχνης Craig Nutt και είναι μέρος της σειράς του «Ιπτάμενα λαχανικά». Μάλιστα…
 2. Vendor with Walkman στο Hollywood

  Θα το δείτε μόνο αν είστε αρκετά προσεκτικοί στο αεροδρόμιο Fort Lauderdale/Hollywood International Airport. Ο καλλιτέχνης Duane Hanson θέλει να δίνει μια εντελώς ρεαλιστική εικόνα ενός τουρίστα που περιμένει ακούγοντας μουσική από το walkman του.
 3.  Leap στο Sacramento

  Ένα τεράστιο κόκκινο κουνέλι 17 μέτρων κρέμεται από το ταβάνι του αεροδρομίου; Τι θέλει να πει ο «ποιητής» Lawrence Argent;
 4.  Kopperscape στο Edmonton

  Υπεύθυνος για το έργο τέχνης-κάθισμα είναι ο γνωστός Karim Rashid. Το installation μοιάζει στην καλύτερη με «καθίσματα συγκρουόμενων φτιαγμένα από σοκολάτα που λιώνει». Στη χειρότερη κάτι που η αγωγή μας δεν μας επιτρέπει να διατυπώσουμε…
 5. Samson στο Sacramento

  Όχι δεν πέταξε κάποιος άτσαλα τις βαλίτσες σε ένα σωρό ύψους 7 μέτρων. Είναι το έργο τέχνης του Brian Goggin, το οποίο περιλαμβάνει 1.400 βαλίτσες.
 6. Crystal Mountain στο Dallas

  Έργο του David Oppenheim που μάλλον έλαβε brief «Πώς θα ήταν ένα κάστρο στην Αλική στη χώρα των Θαυμάτων».
 7.  When Pigs Fly στο Δουβλίνο

  Είμαστε λίγο πιο επιεικείς με το έργο Laurent Mellet διότι τουλάχιστον δημιουργήθηκε για καλό σκοπό: λειτουργούσε ως ένας τεράστιος κουμπαράς για ενίσχυση του σκοπού Kosovo Fund.
 8.  Brute Neighbors στην Atlanta

  Συμπαθέστατα γιγάντια μυρμήγκια στο ταβάνι της αίθουσας αναμονής αποσκευών. Να μια καλή ιδέα για μόνιμο έκθεμα αεροδρομίου, εκτελεσμένη από τον Joe Peragine.
Photos: flicrkr.com, dobianchi.com, designboom.com, dfwairport.com, atlanta-airport.com, gizmodo.com