Είναι εύκολο να ξεχνάς ή να μην έχεις συνειδητοποιήσει πόσα είναι τα σκουπίδια που παράγεις κάθε εβδομάδα: ένα περιτύλιγμα εδώ, ένα μπουκάλι εκεί, ένα μισοφαγωμένο κουτί από χαλασμένα φρούτα…. Αλλά όλα αυτά αθροίζονται στον κάδο των απορριμμάτων!

Ο φωτογράφος Gregg Segal θέλησε να δείξει το αποτύπωμα των αποβλήτων των ανθρώπων μέσα από εικόνες! Βρήκε κάποιους –όχι πολλούς- εθελοντές και τους έβαλε να μαζέψουν τα σκουπίδια μίας βδομάδας. Στη συνέχεια τους ζήτησε να ξαπλώσουν ανάμεσα τους! Η φωτογράφιση έγινε στην αυλή του σπιτιού του Segal στην Καλιφόρνια και οι φωτογραφίες περιλαμβάνουν ανθρώπους όλων των ηλικιών και των κοινωνικοοικονομικών στρωμάτων!

Σε μια φωτογραφία, μια οικογένεια τεσσάρων ατόμων φωτογραφήθηκε στην κορυφή ενός λευκού αμμόλοφου γεμάτο με φλούδες καρπουζιού, άδειων κατεψυγμένων τροφίμων και περιτυλιγμάτων. Σε μια άλλη περίπτωση, τρεις νεαρές γυναίκες επιπλέουν σε μια πισίνα από φλούδες πορτοκαλιού, χαλασμένες τηγανητές πατάτες και συμπιεσμένα κουτιά σνακ.

Ο Segal είπε πως κάποιοι από τους συμμετέχοντες “επεξεργάστηκαν” τους σωρούς από τα σκουπίδια τους, καθώς αισθάνονταν αμηχανία από τον όγκο των σκουπιδιών τους. Ο φωτογράφος μάλιστα σχολίασε πως δεν μπορούσε να σκεφτεί κάποιον πιο ταπεινωτικό αλλά και εποικοδομητικό τρόπο για να τονίσει το πόσα σκουπίδια παράγει ο μέσος άνθρωπος! Ενώ εξήγησε πως είναι εμπειρία ζωής για τους ανθρώπους να φωτογραφηθούν με όλα τα σκουπίδια τους και πως θεωρήθηκε ως ένα είδος νεωτερισμού για μερικούς ανθρώπους και γι αυτό και το αίσθημα της αηδίας μετριάστηκε.

Η τρέχουσα σειρά φωτογραφιών, την οποία ο Segal αποκαλεί «7 Days of Garbage» θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι τον Οκτώβριο στην έκθεση Brooklyn Bridge Park “The Fence” στη Νέα Υόρκη.

Photos: visualnews.com