Η αλήθεια είναι, ότι ακούγοντας “κοντέινερ”, σου έρχεται στο μυαλό, η εικόνα σεισμοπαθών, ή τέλος πάντων, ανθρώπων που αναγκάζονται να μείνουν προσωρινά και μετά από μία τραγωδία, σε προσωρινό κατάλυμμα. Τα 12 υπέροχα σπίτια φτιαγμένα από κοντέινερ, που θα σου δείξουμε όμως, θα σου αλλάξουν την εικόνα που έχεις στο μυαλό σου και θα σε κάνουν να θαυμάσεις την πρωτοποριακή σκέψη και την δημιουργικότητα, κάποιων σχεδιαστών.

Τα σπίτια που θα δεις λοιπόν, είναι κατασκευασμένα από shipping containers και πληρούν βασικούς όρους. Είναι μοντέρνα. Είναι χαμηλού κόστους και επίσης είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

 

Πορτοκαλί κοντέινερ, San Jose, Costa Rica

container-homes 1

Κατασκευαστική εταιρεία: Benjamin Garcia Saxe. Σχεδιάστηκε ώστε να προσφέρει άπλετη θέα στο εκπληκτικό τοπίο. Η στέγη μεταξύ των δύο κοντέινερ, είναι φτιαγμένη από ανακυκλωμένα παλιοσίδερα.

Κατοικία στην Κίνα

container-homes 2

Δανέζικη αρχιτεκτονική ομάδα, δημιούργησε το σπίτι που βλέπετε στοιβάζοντας τρία κοντέινερ με ατσάλινο πλαίσο και ντύνοντάς τα με μπαμπού, στην πρόσοψη. Το σπίτι διαθέτει σύστημα συλλογής νερού της βροχής, έχει επιστρωμένη πράσινη στέγη, φεγγίτες και ηλιακούς συλλέκτες.

Σπίτι-μουσειακό έκθεμα

container-homes 3

Η κατασκευή αυτή έχει παρουσιαστεί στο Whitney Museum of American Art στη Νέα Υόρκη και το Κέντρο Τέχνης Walker στη Μινεάπολη. Πρόκειται για μία κινητή κατοικία, που μπορεί να ενωθεί σε ένα ενιαίο κοντέινερ, να ταξιδέψει και στην συνέχεια οι επιμέρους όγκοι του να ανοίξουν ξανά, προσφέροντας, σε πλήρη ανάπτυξη,  ικανό χώρο, κατάλληλο για να ζει κανείς και να εργάζεται.

Κοντέινερ σε ταράτσα

container-homes 4

Ένα κίτρινο δοχείο από αλουμίνιο, μετατρέπεται σε έναν ανοικτό υπαίθριο χώρο, σε μια ταράτσα στη Νέα Υόρκη. Στη φωτογραφία διακρίνεται και το υπνοδωμάτιο με την τζαμαρία μπροστά από τον κήπο.

Κατοικία στο Χιούστον

container-homes 5

Ο λευκός κυματιστός τοίχος, είναι η μοναδική ένδειξη, ότι η κατοικία αυτή στο Χιούστον, αποτελείται από 3 κοντέινερ. Ο αρχιτέκτονας, δείχνει να πέτυχε το σκοπό του, που ήταν να κάνει τον ιδιοκτήτη, να αισθανθεί, όπως σε ένα κανονικό σπίτι.

Κοντέινερ ξενώνας στο Τέξας

container-homes 6

Οι αρχιτέκτονες Poteet φημίζονται για την ικανότητά τους, να ανακαινίζουν παλιά κτίρια. Στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, όμως, πήραν ένα κοντέινερ, επένδυσαν το εσωτερικό του με μπαμπού, του έβαλαν και το ανάλογο πάτωμα. Αξιοσημείωτο: το πάτωμα της βεράντας, είναι φτιαγμένο από ανακυκλωμένα μπουκάλια σόδας!

Σμαραγδένιο σπίτι στη Γαλλία

container-homes 7

Στη Βρετάνη της Γαλλίας, θα συναντήσεις  το σμαραγδένιο σπίτι, από τα διασταυρωμένα κοντέινερ. Το υπογράφουν οι αρχιτέκτονες από τους CG, που έφτιαξαν στο ισόγειο το καθιστικό και την τραπεζαρία και στον πρώτο όροφο τα υπνοδωμάτια.

“Συγκρότημα” στη Σκωτία

container-homes 8

Δίπλα στη λίμνη, στο Cove Park, στη δυτική όχθη της Σκωτίας, η κατασκευή που βλέπεις, φτιάχτηκε το 2002, από 3 κοντέινερ. Το 2006 προστέθηκαν έξι ακόμα κοντέινερ. Πλέον, μιλάμε για “πόλη”.

Δυο κατοικίες σε δάσος στο Νιου Τζέρσι

Τις κατασκεύασαν οι Adam Kalkin. Διόροφες κατοικίες με τζάμι για άπλετο φως, στη μια τους πλευρά και βιομηχανικά υλικά για ενιαίο στυλ. Τσιμεντένιο πάτωμα, χαλύβδινοι δοκοί και υποστυλώματα σε συνδυασμό με ρουστίκ πάτωμα από έλατο και πόρτες από μαόνι. Υπέροχα;

Απλή κατασκευή στην Ισπανία

container-homes 10

Απλό, λιτό, σπίτι διακοπών, στην Ισπανία. Επενδυμένο με ξύλο, απόλυτα οριζόντιο, τοποθετημένο σε επίπεδη περιοχή στην ισπανική ύπαιθρο. Σχεδιάστηκε απο τους αρχιτέκτονες Severo Fernández Rodríguez και Basilio του Estudio βάσης.

Εξοχικό στα Hamptons στο Long Island της Νέας Υόρκης

container-homes 11

Στα θρυλικά και αριστοκρατικά Hamptons στο Long Island της Νέας Υόρκης. Πήραν 2 κοντέινερ, τα έβαψαν σκούρο χρώμα για να “χάνονται” μέσα στο δάσος και το αποτέλεσμα είναι μαγευτικό.

Φουτουριστική κατοικία

container-homes 12

Τα δυο κοντέινερ που χρησιμοποιήθηκαν σ αυτή την κατασκευή, έχουν επενδυθεί με ξύλο και σε τίποτα δεν θυμίζουν τηνπραγματική τους ταυτότητα. Τα σχεδίασαν οι Studio H: T. και είναι ενεργειακά αυτόνομο, με φωτοβολταικά, παθητική ψύξη, πράσινη στέγη, ηλιακούς συλλέκτες και σόμπες pellet.

 

Photos: design-milk.com