Ο Νικόλας Λώτσος έχει διπλή καριέρα: ως επαγγελματίας ατζέντης παικτών του μπάσκετ και ως φωτογράφος. Δεν γνωρίζουμε πολλά για την πρώτη του ενασχόληση, εκτός από το ότι τρέχει την εταιρεία με τον ξάδερφο του και εκπροσωπούν σημαντικούς Ευρωπαίους παίκτες, αλλά για τη φωτογραφία του τα (καλά) νέα φτάνουν αναγκαστικά.

Νικόλας Λώτσος

Έχει λάβει πολυάριθμα διεθνή βραβεία για τις εκπληκτικές φωτογραφίες του, ειδικά στην Αφρική, την οποία επισκέπτεται συχνά απαθανατίζοντας την άγρια φύση της. Πιο πρόσφατα, μέσα στην εβδομάδα, έλαβε 2 χρυσά βραβεία στην επαγγελματική κατηγορία Φύση / άγρια ζωή για φωτογραφίες του με τίτλο Giraffa Camelopardalis” και “The Challenge”. Η κριτική επιτροπή του διεθνούς διαγωνισμού φωτογραφίας Prix de la Photographie Paris επέλεξε τις φωτογραφίες του Έλληνα φωτογράφου μεταξύ συμμετοχών από 85 χώρες. Ο ίδιος λέει ότι η φωτογραφία είναι το μεγάλο του πάθος, γι΄ αυτό τη κυνηγά με επαγγελματισμό και συνέπεια, εντυπωσιάζοντας με τις λήψεις του. Μάλιστα, ο Νικόλας Λώτσος διοργανώνει συχνά φωτογραφικά σεμινάρια-σαφάρι στην Αφρική, για ενδιαφερόμενους, έμπειρους ή άπειρους φωτογράφους. To τελευταίο έγινε το Μάρτιο στην Τανζανία, ενώ το επόμενο θα λάβει χώρα στην Κένυα το Μάιο του 2015.

Δες τις φωτογραφίες που διακρίθηκαν πιο πρόσφατα:

Λίγο νωρίτερα, εντός του 2013, ο Νικόλας Λώτσος διακρίθηκε σε 2 διεθνείς διαγωνισμούς φωτογραφίας: στα International Loupe Awards και στο διαγωνισμό Travel Photographer of the Year (TPOTY).

Ο απολογισμός ήταν ένα ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία «Επιστήμη και Φύση» στα Loupe Awards και εύφημο μνεία για 3 φωτογραφίες του.

Μπορείς να δεις περισσότερες φωτογραφίες του στο site του και στο Facebook.