Ξεκίνησες διακοπές, μόλις έχεις αποκτήσει το αγαπημένο σου κουταβάκι και δεν γίνεται με τίποτα να το αποχωριστείς, οπότε θα τον πάρεις μαζί σου. Ξέρεις πως τα σκυλιά και ειδικά τα μικρά δεν έχουν και την καλύτερη σχέση με το νερό – θα το έχεις διαπιστώσει άλλωστε από την πλημμύρα στο σπίτι έπειτα από κάθε προσπάθεια λουσίματος.

Μερικά σκυλιά είναι γεννημένα κολυμβητές και αν το δικό σου ανήκει στην κατηγορία αυτή δεν θα αργήσεις να το διαπιστώσεις, καθώς μόλις φτάσεις στην παραλία θα τρέξει κατευθείαν στο νερό. Σε περίπτωση τώρα που δεν ανήκει στην παραπάνω κατηγορία θα έχεις πρόβλημα. Η θέα και μόνο του νερού θα τον τρομάξει και θα σε παιδέψει αρκετά μέχρι να καταφέρεις να τον κάνεις να αισθανθεί άνετα στη θάλασσα για να κολυμπήσει μαζί σου.

Λογικά θα χρειαστείς 3 με 4 ημέρες μέχρι να καταφέρεις να τον κάνεις να μπει κανονικά στη θάλασσα. Στην αρχή ξεκίνα και άρχισε να βρέχεις τα πόδια σου παροτρύνοντάς τον να κάνει το ίδιο. Πάρε μαζί το αγαπημένο του παιχνίδι και άρχισε να μπαίνεις λίγο πιο βαθειά καλώντας τον να έρθει κοντά σου. Το πρώτο σοκ για τον αγαπημένο σου φίλο θα είναι μόλις βραχούν τα πόδια του και το δεύτερο μόλις βραχεί η κοιλιά του.

Η πιο δύσκολη στιγμή είναι όταν καταλάβει πως τα πόδια του δεν πατούν στο έδαφος. Τα σκυλιά στη θάλασσα είναι όπως τα μικρά παιδιά. Κράτησέ τον απαλά από την κοιλιά για να νιώσει ασφάλεια και συνέχισε να του μιλάς. Η καλύτερη λύση πριν τον βάλεις στο νερό είναι να αρχίσεις να τρέχεις στην ακτή ώστε να πάρει όλη τη διαδικασία σαν παιχνίδι.

Πρόσεξε! Αν η θάλασσα είναι φουρτουνιασμένη, καλύτερα θα ήταν να μην επιχειρήσεις να τον μάθεις κολύμπι εκείνη την ημέρα, αλλά να το αναβάλλεις για κάποια άλλη. Σε καμία περίπτωση μην τον πιάσεις αγκαλιά και τον πετάξεις στη θάλασσα. Και στις δύο περιπτώσεις, θα του δημιουργήσεις φόβο και δεν πρόκειται ποτέ να μπει στη θάλασσα.

Τι περιμένεις λοιπόν; Γιατί να αφήσεις το φίλο σου, πίσω στο σπίτι ενώ μπορείς να τον πάρεις στις διακοπές μαζί σου. Ακολούθησε τις παραπάνω οδηγίες και κάνε μια ευχάριστη ανάμνηση για το μέλλον το πρώτο μπάνιο του σκύλου σου.

Μη ξεχνάς…

Η Μιζού (ο σκύλος μασκότ του ipop) σου έχει πει για τις διακοπές της!