Πόσες φορές έχεις σκεφτεί να το κάνεις; Θα μου πεις δεν έχεις σπίτι στο όνομά σου και αυτά που έχεις στην τράπεζα στο τέλος κάθε μήνα φτάνουν δε φτάνουν για ένα ταξίδι με το ΚΤΕΛ χωρίς επιστροφή μέχρι το Βόλο. Ας πούμε υποθετικά πως ζούσες στις ΗΠΑ, έπαιρνες έναν ικανοποιητικό μισθό και είχες δικό σου σπίτι. Δεν θα σου ερχόταν στο μυαλό να τα παρατήσεις όλα, να πάρεις το κορίτσι σου και να ταξιδέψεις στον κόσμο;

Αυτό ακριβώς έκανε ο Σεθ και η Ολίβια Χάνσον από το Όστιν των ΗΠΑ.  Πριν από δύο χρόνια, εγκατέλειψαν τις δουλειές τους (ο Σεθ τραπεζικός και η Ολίβια κτηματομεσίτρια), πούλησαν το σπίτι τους και ξεκίνησαν ένα εξάμηνο ταξίδι σε όλο τον κόσμο.

“Ένα βράδυ μιλούσαμε για το πόσο ωραία θα ήταν να πάρουμε μια μεγάλη άδεια και ναταξιδέψουμε κι έτσι αποφασίσαμε να κάτσουμε και να γράψουμε ξεχωριστά ο καθένας ποια μέρη θα θέλαμε να επισκεφτούμε. Οι λίστες μας ήταν σχεδόν ταυτόσημες», είπε ο Seth Hanson στο Business Insider, για το πώς πήραν αυτή τη μεγάλη απόφαση.

Χωρίς να χάσουν καθόλου χρόνο από τη στιγμή που το αποφάσισαν ξεκίνησαν το ταξίδι-όνειρο ζωής για τα δύο νέα παιδιά. Το ζευγάρι σε αυτούς τους έξη μήνες επισκέφτηκε τη Βραζιλία, το Περού, τον Ισημερινό, το Χονγκ Κονγκ, το Μπαλί, τη Σιγκαπούρη, το Βιετνάμ, την Καμπότζη, την Ταϊλάνδη και την Ινδία.

Είχαν σχεδιάσει από πριν τη διαμονή στα μισά μέρη από όσα επισκέφτηκαν κι έτσι προσπάθησαν και κατάφεραν να το κρατήσουν το κόστος του ταξιδιού σε χαμηλά επίπεδα, ξοδεύοντας περίπου 12.000 δολάρια ο καθένας.

Στην  πρώτη τους στάση τους στη Νότια Αμερική, συνειδητοποίησαν πως οι μεγάλοι τουριστικοί προορισμοί  όπως το Ρίο ντε Τζανέιρο και το Μάτσου Πίτσου, δεν ήταν αυτό που έψαχναν, αλλά πως αντίθετα προτιμούσαν πιο απομονωμένους και μοναδικούς προορισμούς, όπως  το Τζαϊσαλμέρ, στην Ινδία.

Στον απολογισμό αυτού του ταξιδιού το ζευγάρι αισθάνθηκε πως η  Ινδία ήταν το πιο αυθεντικό μέρος που ταξίδεψε στον κόσμο: Οι ντόπιοι που τους καλούσαν σε δείπνο, τα παιδιά που έπαιζαν κρίκετ μαζί τους και οι μοναδικές τοποθεσίες τους μάγεψαν.

«Ανεβήκαμε στην κορυφή ενός ναού μέσα στη ζούγκλα και η θέα της εξοχής της Ινδίας ήταν μαγευτική. Η Ολίβια δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της από την ομορφιά του τοπίου», δήλωσε ο Σεθ αμέσως μετά το ταξίδι.

Το νιόπαντρο ζευγάρι αποφάσισε να μοιραστεί μαζί με την ιστορία του και μερικές φωτογραφίες από το μαγικό ταξίδι που πραγματοποίησε. Δες τη λίστα με τις υπέροχες φωτογραφίες και είναι σίγουρο πως θα μπεις κι εσύ σε δεύτερες σκέψεις.

 Photos: BussinessInsider.com