Ο νεαρός ακτιβιστής σκέφτηκε έναν περίεργο και παράλληλα πρωτότυπο τρόπο για να καταγγείλει την σπατάλη των τροφίμων που υπάρχει ακόμα και στην δύσκολη αυτή οικονομικά εποχή που βιώνουμε.

Ο 25χρονος που ακούει στο όνομα Baptiste Dubanchet ανεβαίνει στο ποδήλατό του και ξεκινά το μεγάλο του ταξίδι. Διασχίζει όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις πάνω στους δύο τροχούς του ποδηλάτου του και τρέφεται ξέρεις με τι; Δεν σταματάει να φάει σε κανένα εστιατόριο ούτε μαγειρεύει. Τρέφεται αποκλειστικά από κάδους σκουπιδιών! Το ξέρουμε σου ακούγεται κάπως, αλλά είναι αλήθεια. Ο ακτιβιστής Baptiste τρώει μόνο τροφές που βρίσκει πεταμένες και ανήκουν στα αποφάγια των υπολοίπων, για να αντισταθεί και να καταγγείλει την μεγάλη αυτή σπατάλη τροφίμων.

Στην χώρα μας, το τελευταίο καιρό βλέπουμε εικόνες ανθρώπων να τρώνε από τα σκουπίδια επειδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ούτε ένα κομμάτι ψωμί! Υπάρχουν, όμως, όπως, βλέπεις και άλλοι άνθρωποι που το κάνουν καθαρά και μόνο από επιλογή και αντίδραση κατά του συστήματος.

Όπως, θα παρατηρήσεις στο video τον νεαρό άντρα δεν τον πτοεί τίποτα! Ανεβαίνει στο ποδήλατό του ακόμα και με την έντονη και δυνατή βροχή και συνεχίζει το ποδηλατικό του ταξίδι.

Δες το video που αποτελείται από στιγμές του μεγάλου ταξιδιού του 25χρονου και μας παρουσιάζει επίσης και τις συνήθειες του: