Έχουμε διατυπώσει την απέχθειά μας προς τα λογότυπα και τα ρούχα που δηλώνουν προκλητικά την καταγωγή τους. Ευτυχώς, η εμμονή με τις μάρκες πέρασε (τουλάχιστον σε σχέση με τη μανία των 00s), αφού περάσαμε και όλα τα ενδιάμεσα τραγελαφικά στάδια. Ποιος θα ξεχάσει το παπουτσάκι Pumo με σήμα το άλογο, τα αθλητικά που φέρουν το σήμα της Nike και αναγράφουν Abibas (αλήθεια, υπάρχει!) και τα ψηλοτάκουνα με βαμμένη με μπογιά κόκκινη σόλα… Για να μην πιάσουμε τις τσάντες G&G και WV, που ακόμα κρατάνε περήφανα μερικές wannabe fashionistas (ή κυρίες που τους άρεσε το σχεδιάκι και ποτέ δεν συνειδητοποίησαν τι κρατάνε).

Όλα αυτά πέρασαν στο επόμενο επίπεδο. Η απομίμηση έγινε δημιουργική αναπροσαρμογή του λογοτύπου που απασχόλησε μέχρι και τον οίκο Saint Laurent όταν ζήτησε να αποσυρθεί από την Colette το μπλουζάκι “Ain’t Laurent Without Yves” που κυκλοφορούσε πέρυσι, φυσικά χωρίς την άδεια του brand. Από τότε κυκλοφορούν πολλές εκδοχές μεγάλων brands – τα λεγόμενα parody t-shirts- τα οποία διαθέτουν έξυπνα μηνύματα και κοροϊδεύουν τα πρωτότυπα slogan ή αλλοιώνουν τα αυθεντικά λογότυπα των πιο μεγάλων brands της μόδας. To καλό είναι ότι φορώντας τα και κάνεις fashion statement και ξοδεύεις ελάχιστα (οι τιμές των parody t-shirts δεν συγκρίνονται με τα απλοϊκά μπλουζάκια που επειδή ανήκουν σε κάποια μάρκα κοστολογούνται 500% παραπάνω από την πραγματική τους αξία).

Κάναμε μια αναζήτηση και εντοπίσαμε τα 8 καλύτερα T-shirts που «κοροϊδεύουν» τη μόδα.

Tip

Ειδικός στο είδος θεωρείται ο Michael Agwunobi, t-shirt του οποίου έχει φορέσει ακόμα και η Rihanna. Πολλά από τα παραπάνω σχέδια είναι δικά του, κοστίζουν 6-22 δολάρια, αν και αυτή την περίοδο πολλά είναι sold out.

Photos: bootic.com, hintmag.com, michaelagwunobi.com