Παρακολουθούμε τη μόδα. Ε και, τι σημαίνει αυτό; Μάτια δεν έχουμε εμείς να κρίνουμε αν κάτι είναι αντικειμενικά κακόγουστο; Όσο όλοι σου προτείνουν τα παπούτσια της μοδός που πρέπει να αγοράσεις και τα Dos του καλοκαιριού, εμείς σου λέμε τα Don’ts. Don’t you dare, όμως!

Πλαστικά διαφανή

Στους 40 βαθμούς Κελσίου θα έρθει να συμπιεστεί το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού δίπλα στο δεύτερο και το μεσαίο θα αγωνίζεται να τα καβαλήσει όλα. Όλα αυτά σε γλιτσερή πλαστική μεμβράνη θολωμένη από τον ιδρώτα. Στην οποία στο beach bar θα έρθει να δέσει και ο κόκκος άμμου. Χάλια σου λέω.

Birkenstock

Καλέ! Αυτά είναι από εκείνα που χρόνια κοροϊδεύαμε στον τουρίστα το Γερμανό που τα φοράει με την κάλτσα από μέσα. Πότε έγιναν μόδα; Όχι, δεν συμπεριλαμβάνονται στο μνημόνιο, μπορούμε να τα απορρίψουμε.

Gladiator sandals

Α τα θυμάμαι αυτά. Τα φορούσε σε φλατ ο Ράσελ Κρόου και πήρε τα Όσκαρ. Μην μπερδεύεσαι. Για την ταινία τα πήρε, το παπουτσάκι έκανε τον κύκλο του πριν κάτι χρόνια και ευτυχώς μας τελείωσε. Δεν ξανακάνουμε τα ίδια λάθη…

Clogs. Κοινώς τσόκαρα.

Οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι ήξεραν από φιλοσοφία, μαθηματικά, αρχιτεκτονική, ιατρική κλπ, αλλά από παπούτσια δεν ήξεραν. Ποτέ οι κόθορνοι δεν θα γίνουν sexy. Εκτός αν σου προκαλούν τέτοια συναισθήματα και οι ηλικιωμένες νοσοκόμες ή οι εργαζόμενοι σε κολυμβητήρια…

Σημείωση:

Επίτηδες, όλα τα εικονιζόμενα παπούτσια είναι του πανακρίβου, για να μη λες ότι σου διαλέξαμε από τη Λαϊκή και τα παραλέμε.

Photos: luisaviaroma.com, ssense.com, revolveclothing.com, mytheresa.com