Αν έχεις ελάχιστες γνώσεις σχετικά με το πώς λειτουργεί η φύση, θα ξέρεις πως η θάλασσα έχει υψηλή και χαμηλή παλίρροια, ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Αυτό το φυσικό φαινόμενο κέντρισε το ενδιαφέρον του φωτογράφου Michael Marten, ο οποίος κατέγραψε τα παιχνίδια της θάλασσας με τις αλλαγές στα όρια της μέσα από μία μαγευτική συλλογή φωτογραφιών.

Η συλλογή με τίτλο «Sea Change» αποτελείται από μία σειρά φωτογραφιών που καταγράφουν τις διαφορές των υψηλών και χαμηλών παλιρροιών κατά μήκος των ακτών της Βρετανίας. Ο Marten φωτογραφίζει το τοπίο από την ίδια ακριβώς θέση σε διαφορετικές ώρες της ημέρας. Είναι σχεδόν απίστευτη η side-by-side σύγκριση των δραματικών αλλαγών σε μια παραλία.

«Ελπίζω ότι αυτές οι φωτογραφίες θα αυξήσουν την συνειδητοποίηση της φυσικής αλλαγής, του τοπίου ως δυναμική διαδικασία και όχι ως στατική εικόνα. Η αντίληψη των ρυθμών που ακολουθεί η Γη μπορεί να μας βοηθήσει να επανασυνδεθούμε με τις βασικές αρχές του πλανήτη μας, που προς το παρόν οι πλειοψηφία των ανθρώπων αγνοούμε εις βάρος μας» λέει ο Marten.

Photos: michaelmarten.com