Ένας καλλιτέχνης που είναι γνωστός με το όνομα Saint Hoax έχει δημιουργήσει μια σειρά φωτογραφιών με τον τίτλο Princest Diaries (κάνοντας λογοπαίγνιο με τη λέξη πριγκίπισσα και την αιμομιξία -incest). Ηρωίδες είναι οι πριγκίπισσες της Disney σε ένα ρόλο που ποτέ ως παιδιά δεν τις είχαμε φανταστεί. Φιλιούνται με τον μπαμπά τους, προφανώς χωρίς τη θέλησή τους. Αν αυτό σου φαίνεται σοκαριστικό ή ακραίο, ακριβώς αυτά τα συναισθήματα ήθελε να προκαλέσει ο καλλιτέχνης, που προσπαθεί να στείλει ένα μήνυμα κατά του βιασμού. Συγκεκριμένα, σε όλες τις αφίσες αναφέρεται: «Το 46% των θυμάτων βιασμού, κακοποιούνται από μέλη της οικογένειάς τους. Ποτέ δεν είναι αργά να καταγγείλεις την σεξουαλική κακοποίηση.»

Ο δημιουργός επηρεάστηκε από την αποκάλυψη μιας φίλης του ότι στην ηλικία των 7 ετών είχε υποστεί βιασμό από τον ίδιο της τον μπαμπά. «Η ιστορία με σόκαρε ολόψυχα. Ως καλλιτέχνης / ακτιβιστής, αποφάσισα να στρέψω την προσοχή σε αυτό το θέμα με νέο τρόπο. Χρησιμοποίησα πριγκίπισσες της Disney διότι θεώρησα ότι το κοινό μου θα αντιδρούσε σε αυτή την προκλητική παράσταση», λέει.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι μία από τις αυθεντικές ιστορίες που ενέπνευσαν την Disney για την ιστορία της Ωραίας Κοιμωμένης, περιλαμβάνει το βιασμό μέσα στην οικογένεια ενός κοριτσιού ενώ κοιμόταν… Οπότε η παραπάνω αφίσα είναι η ανατριχιαστική απεικόνιση εκείνης της εναλλακτικής εκδοχής.

Οι εικόνες του Saint Hoax παρά τη δημοτικότητα που έχουν λάβει, έχουν συγκεντρώσει και πολλές αντιδράσεις από γονείς που τις θεωρούν «βλάσφημες», καθώς έχουν συνδυάσει τις πριγκίπισσες της Disney με τα χρόνια αθωότητας των παιδιών.

Ο καλλιτέχνης, πάντως, χθες έδωσε στη συνέχεια στο project, παρουσιάζοντας τις πριγκίπισσες της Disney ως θύματα ενδοοικογενειακής βίας.
Ο Saint Hoax (ψευδώνυμο) έχει έδρα στη Μέση Ανατολή. Σατιρίζει και στηλιτεύει τα ψέματα του σύγχρονου κόσμου, χρησιμοποιώντας συχνά ως θέμα του πολιτικούς ηγέτες και δικτάτορες.