Είναι το πιο μαζικό αθλητικό event -μαζί με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το προηγούμενο Μουντιάλ είδαν περίπου 3,2 δισ. άνθρωποι στον πλανήτη Γη. Τι γίνεται όμως στο διάστημα; Όχι, δεν έχουμε δείγματα ότι οι εξωγήινοι που πολεμάει ο Τομ Κρουζ στήνονται κάθε μέρα με πίτσα μπροστά στην τηλεόραση και παίζουν στοίχημα, αλλά μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι (σχεδόν) αυτό συμβαίνει με το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Όλο το σύμπαν βλέπει Μουντιάλ! Μπορεί οι αστροναύτες να έχουν σημαντικότερες δουλειές, αλλά βρίσκουν λίγο χρόνο για να απολαύσουν το Μουντιάλ. Μιλάμε για τους cool αστροναύτες νέας γενιάς, που κάνουν το διάστημα να φαίνεται ακαταμάχητο και μοιάζουν να το καταδιασκεδάζουν.

Δες το video στο οποίο ο αστροναύτης Alexander Gerstμαζί με τους Reid Wiseman και Steve Swanson παίζουν ποδόσφαιρο με μηδενική βαρύτητα, κάνοντας τρελά ποδοσφαιρικά κόλπα για να γιορτάσουν το Μουντιάλ.

Πόσο cool μοιάζουν! Αν πριν από αυτό το video ήθελες να γίνεις αστροναύτης τώρα δεν θα βλέπεις την ώρα να κάνεις κόλπα με μηδενική βαρύτητα.

Fun fact 1

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός είναι λίγο μεγαλύτερος από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου.

Fun fact 2

Οι Alexander Gerst και Reid Wiseman φαίνεται ότι έχουν ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα. Πριν 2 μέρες ανέβασαν ο καθένας από μια φωτογραφία στην οποία φαίνεται μέρος της Ελλάδας. Μπορείς να τις δεις εδώ και εδώ.