Αν πας μια βόλτα στις Βρυξέλλες σίγουρα θα ακούσεις και φυσικά θα δεις το μνημείο του Manneken Pis. Το γλυκό μεταλλικό αγοράκι αποτελεί το σύμβολο ορόσημο της Βέλγικης πρωτεύουσας καθώς, απεικονίζει το παιδί που στην ουσία έσωσε τις Βρυξέλλες από μία μεγάλη έκρηξη! Ένα μικρό αγόρι κατά τη διάρκεια του πολέμου πήγε κάπου απόμερα να ουρήσει και χωρίς να δει έσβησε με τα ούρα του μία βόμβα που θα κατέστρεφε ολόκληρη την πόλη!

Έτσι, οι Βέλγοι το ανακήρυξαν σε εθνικό ήρωα και το τίμησαν φτιάχνοντας ένα μνημείο! Το πιο περίεργο, όμως, είναι ότι ανά λίγες μέρες και ανάλογα με την εποχή ή την παγκόσμια ημέρα του αλλάζουν κουστούμια. Μαζέψαμε για σένα αυτά που θεωρήσαμε πιο πρωτότυπα και σου τα παρουσιάζουμε:

Το Manneken Pis φόρεσε τα στρατιωτικά του για να τιμήσει την ημέρα της Διεθνούς Αμνηστίας και να εστιάσει την προσοχή στα παιδιά που βάζουν τα χακί και πολεμούν.

Το άγαλμα Manneken Pis φόρεσε την Αφρικάνικη φορεσιά του αγρότη για να στρέψει την προσοχή στην έλλειψη του γάλατος που αντιμετωπίζει η Αφρική και να εστιάσει στο μεγάλο πρόβλημα διαβίωσης που έχουν οι Αφρικανοί αγρότες.

Το Manneken Pis μαθαίνει Judo και ντύνεται αναλόγως.

Δε θα μπορούσε φυσικά να μην βάλουμε στη συλλογή μας την ελληνική εκδοχή του Manneken Pis την οποία σου αφήσαμε για το τέλος!

photos:amusingplanet.com