Το 2007 ο Christian Louboutin και ο David Lynch συνεργάστηκαν σε ένα project που ονομάζεται Fetish (φετίχ), στο οποίο ο πασίγνωστος δημιουργός γυναικείων παπουτσιών -για τους άνδρες αυτός που επινόησε την κόκκινη σόλα στις γυναίκειες γόβες που χρυσοπληρώνουν γυναίκες σε όλο τον κόσμο- έφτιαξε ένα κάθετο παπούτσι. Το τακούνι – στιλέτο του ξεκινούσε από τη φτέρνα και έφτανε μέχρι τα δάχτυλα του ποδιού. Ο διάσημος σκηνοθέτης, από την πλευρά του, φωτογράφισε γυμνές κοπέλες να φορούν τις γόβες στιλέτο ή έστω να προσπαθούν να τις φορέσουν… Οι προκλητικές φωτογραφίες που βλέπεις εκτέθηκαν σε μια έκθεση στο Παρίσι και, δύο χρόνια, μετά στη Μόσχα.

Οι δύο ακραίοι της αισθητικής και φετιχιστές επανενώνονται, αυτή τη φορά για να τιμήσουν τα 20 χρόνια του οίκου Louboutin, ο οποίος ξεκίνησε με την απλή ιδέα να χρησιμοποιηθεί κόκκινο μανό για να βάψει τη σόλα μιας γόβας. Τι πιο ταιριαστό, λοιπόν, από τα να κυκλοφορήσει ένα επετειακό μανό, με καπάκι, που μιμείται τις κάθετες γόβες στιλέτο του 2007;

Ο Louboutin το σχεδίασε και στη συνέχεια ζήτησε από τον David Lynch (Blue Velvet, The Elephant Man, Mulholland Drive) να δημιουργήσει ένα βιντεάκι, τόσο σουρεαλιστικό όσο η συσκευασία του μανό. Αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα:

http://youtu.be/bJDzzV1_Yoc

Photos: louboutin-fetish.com, hintmag.com