Απορείς τι είναι στις 12 Ιουνίου; Μα, το μεγαλύτερο αθλητικό event στον κόσμο. Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου ή Μουντιάλ 2014 που φέτος θα γίνει στη Βραζιλία, συνολικά σε 12 πόλεις. Το νέο διαφημιστικό για το Fifa World Cup θίγει εύστοχα ακριβώς αυτή την καθολικότητα του φαινομένου -είναι μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις στις οποίες όλος ο πλανήτης γίνεται ένα.

http://youtu.be/FIvGtnK5Xp8

Είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα, είτε ζεις στην Ακτή Ελεφαντοστού, είτε στο Βέλγιο θα το παρακολουθήσεις, θα μιλήσεις γι’ αυτό, θα συμμετάσχεις, έστω από μακριά. Στο video άνθρωποι με διαφορετικές κοινωνικές καταβολές, διαφορετικά βιώματα, τρόπο ζωής και ανέσεις, σπεύδουν να ανοίξουν την τηλεόραση την ίδια στιγμή, λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το μήνυμα επομένως του video, είναι ότι από τις 12 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου συντονιζόμαστε στην κοινή παγκόσμια ώρα, την ώρα του Μουντιάλ 2014.

Πόσοι θα δουν το Μουντιάλ 2014;

Ο μισός πλανήτης. Κυριολεκτικά. Αν κρίνουμε από τα στατιστικά του 2010, 3,2 δισ. είδαν έστω ένα συνεχόμενο λεπτό και 2,2 δισ. είδαν έστω συνεχόμενα 20 λεπτά. Και πλανήτης μας έχει συνολικά σχεδόν 7 δισ. πληθυσμό. Συμμετείχαν 32 χώρες, αλλά το παρακολούθησαν συνολικά 214 χώρες του πλανήτη.

Εν τω μεταξύ, το Μουντιάλ μας αφορά ακόμα περισσότερο γιατί συμμετέχει και η Εθνική Ελλάδος. Ο πρώτος αγώνας για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου της Εθνικής Ελλάδος θα είναι στις 14 Ιουνίου και ώρα 19:00 (ώρα Ελλάδος), απέναντι στην Κολομβία. Ήδη μετράμε αντίστροφα και συντονιζόμαστε…