Παρά το γεγονός πως η Κίνα είναι μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, δεν παύει να είναι μια αναπτυσσόμενη χώρα.  Η οικονομική μεταρρύθμιση του 1979, θεωρήθηκε ως ένα από τα θαύματα της σύγχρονης οικονομίας και η αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) της χώρας για πολλά συνεχόμενα χρόνια την κατέταξε ανάμεσα στις ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου.

Αν και πρωτεύουσα της Κίνας είναι το Πεκίνο, το οικονομικό κέντρο και ο κύριος φορέας της σύγχρονης οικονομίας του «κόκκινου γίγαντα», είναι η Σαγκάη. Μια πόλη που αντικατοπτρίζει σε όλο της το μεγαλείο τη σύγχρονη μεγαλούπολη ενός ισχυρού κράτους. Η Σαγκάη που είναι η μεγαλύτερη πόλη και το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας  είναι και ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά, εμπορικά, οικονομικά και βιομηχανικά κέντρα της Κίνας.

Ο πληθυσμός της πόλης φτάνει περίπου τα 18 εκατομμύρια κατοίκους σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, αριθμός ασύλληπτος για τα ελληνικά δεδομένα. Οπότε όπως φαντάζεσαι η ζωή στη Σαγκάη θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς. Αν δεν έχεις ταξιδέψει ποτέ σε αυτή την πόλη, τότε μπορείς να πάρεις μια μικρή γεύση από το παρακάτω εκπληκτικό βίντεο. Δες κι εσύ από μόνος σου πως περνάει μια ημέρα σε μια πόλη που «δεν κοιμάται ποτέ» και αναρωτήσου ύστερα αν όντως νομίζεις ακόμα πως  Αθήνα έχει κίνηση.