Θα έχεις ακούσει από τη μαμά σου ή τη γιαγιά σου ως μικρό παιδί «παιδάκι μου, μην μασάς τσίχλα, σου χαλάει τα δόντια». Κάποιοι, επίσης, θα έλεγαν ότι κάνει άσχημη πρώτη εντύπωση κάποιος που μασάει τσίχλα με έντονο τρόπο.

Μια εταιρεία επιχειρεί να καταρρίψει το μύθο με το video που εμπνεύστηκε. Σε ένα πείραμα που εμπνεύστηκε η εταιρεία Del Campo Saatchi & Saatchi άνθρωποι κάθε ηλικίας και φύλου κλήθηκαν να πουν τι εντύπωση σχηματίζουν για δύο ολόιδιους ανθρώπους εκ των οποίων ο ένας μασούσε τσίχλα και ο άλλος όχι. Πρόκειται για ομοζυγωτικούς διδύμους που αξιολογήθηκαν ταυτόχρονα. Δες το video και πες μας στα comments αν συμφωνείς με το συμπέρασμα των συμμετεχόντων.

Κατ΄ αρχάς να διευκρινίσουμε ότι η πρωτοβουλία για το video ανήκει σε εταιρεία τσίχλας, οπότε διατηρούμε μια μικρή αμφιβολία για το αν τα αποτελέσματα είναι σικέ. Δεύτερον, δεν συμφωνούμε απαραίτητα με τη γνώμη των ανθρώπων. Για παράδειγμα, ο αστυνομικός που μασάει τσίχλα μοιάζει απλώς εξυπνάκιας και όχι cool ή καλόκαρδος, όπως λένε. Επίσης, όσοι δεν μασάνε έχουν το ύφος (επίτηδες;) του τρελού ή του καταθλιπτικού. Σπάνια, όμως, ένα πρόσωπο μένει τόσο ακίνητο και ανέκφραστο. Από την άλλη, είναι αλήθεια ότι το μάσημα της τσίχλας χαρίζει ένα μειδίαμα στο πρόσωπο και το κάνει λιγότερο βαρετό. Εσένα σε πείθουν τα αποτελέσματα;