Εσύ πόσους φίλους έχεις στο internet; Πόσους φίλους έχεις στη πραγματική ζωή; Ο αριθμός συμπίπτει; Μάλλον όχι… Όπως έχει εξελιχθεί η κοινωνία έχουμε καταλήξει να έχουμε 300+ φίλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά όταν σκέφτεσαι πως έχεις την ανάγκη να βγεις έξω, καταλαβαίνεις πως δεν υπάρχουν τόσοι άνθρωποι με τους οποίους θα μπορούσες να το κάνεις αυτό.

Το Look Up, είναι ένα video που μας τράβηξε τη προσοχή και έκανε θραύση στο διαδίκτυο, το οποίο ασχολείται ακριβώς μ’ αυτό το θέμα. Ο δημιουργός του, Gary Turk, θέλει να δείξει, ότι μέσω του διαδικτύου μπορεί να επικοινωνείς εύκολα με τους άλλους αλλά ουσιαστικά είσαι μόνος σου. Αντί να μιλάς μέσα από έναν υπολογιστή θα μπορούσε να μαζευτείς με τους φίλους σου στο σπίτι, θα μπορούσες να πας μια εκδρομή με τη παρέα σου. Αντί το παιδί να κλείνεται και να παίζει παιχνίδια στο διαδίκτυο μόνο του, θα μπορούσε να βγει έξω και να παίζει με τους φίλους του. Ακόμα και ο έρωτας μέσω διαδικτύου που ουσιαστικά δεν είναι πραγματικός.

Δεν βιώνεις στιγμές, δεν ζεις την ζωή σου. Είσαι μόνος!

Αξίζει να δεις το βίντεο του και να τον ακούσεις!

Tip!

Ο Gary Turk, έκανε απλώς ένα video. Ο  Mikel McLaughlin (που σου είπαμε νωρίτερα σήμερα) το πέρασε σ’ άλλο επίπεδο και ξεκίνησε ένα ταξίδι στις 2 Απριλίου με στόχο να κάνει φίλους  όλους όσοι έως σήμερα ήταν εικονικοί του φίλοι στο Facebook.