Μια δακτυλιοειδής (μη ολική) έκλειψη θα κάνει σήμερα τον Ήλιο να μοιάζει με ένα πύρινο δαχτυλίδι. Μπορεί το εντυπωσιακό φαινόμενο να μην είναι ορατό από τη χώρα μας, αλλά η τεχνολογία είναι σύμμαχος μας!

Το φαινόμενο θα είναι ορατό, μόνο από την Ανταρκτική και μερικά άλλα απομονωμένα μέρη της Γης, στους αχανείς νότιους ωκεανούς, ενώ η Αυστραλία θα δει μόνο εν μέρει την έκλειψη.

Η σημερινή δακτυλιοειδής έκλειψη θα συμβεί, καθώς το φεγγάρι θα παρεμβληθεί μεταξύ Γης και Ήλιου, αλλά θα βρίσκεται κοντά στην πιο μακρινή απόστασή του από τον πλανήτη μας, με συνέπεια να μην μπορεί να καλύψει ολόκληρο τον ηλιακό δίσκο. Το τελικό αποτέλεσμα είναι να εμφανιστεί ένα φωτεινό δαχτυλίδι που θα περιβάλει τη σκοτεινή φιγούρα της Σελήνης.

Πρόκειται για τη δεύτερη έκλειψη του 2014 (είχε προηγηθεί μία ολική της Σελήνης στα μέσα Απριλίου), ενώ θα ακολουθήσουν άλλες δύο, μία σεληνιακή και μια ηλιακή.

Sos:

H  ζωντανή ροή εικόνας (στο video που θα παρακολουθήσεις) θα συνοδεύεται από συζητήσεις με επικεφαλής τον Geoff Fox,τον Paul Cox. και την Δρ Lucie Green. Οι θεατές μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις στο slooth κατά τη διάρκεια του show, χρησιμοποιώντας το hashtag #Slooh.