Σκέψου πως θα ήταν να είσαι κλεισμένος σ ένα κλουβί από την ημέρα που γεννήθηκες. Να μην έχεις δει ποτέ το φως του ήλιου. Να σε χρησιμοποιούν για πειράματα. Συγχαρητήρια, μόλις μπήκες στη θέση όλων των ζώων που χρησιμοποιούνται σαν πειραματόζωα στα εργαστήρια ανά τον κόσμο. Μία ομάδα ανθρώπων, έχει αναλάβει να σώσει, τα σκυλιά της ράτσας Beagle από αυτή τη κατάσταση, να τα βγάλουν από τη φυλακή και να τους βρουν σπίτια όπου θα δέχονται την αγάπη και τη φροντίδα που δεν είχαν βιώσει μέχρι σήμερα.

Στις 6 Μαΐου, 9 beagles έζησαν κάτι μοναδικό. Καθένα από αυτά έζησε ολόκληρη τη ζωή του σε κλουβιά μέσα σε εργαστήρια όπου γινόντουσαν πειράματα. Δεν είχαν ονόματα, αλλά αριθμούς. Δεν είχαν δει τον ήλιο, δεν είχαν αισθανθεί χώμα ή γρασίδι ή έστω άσφαλτο στα πέλματά τους. Δεν είχαν κοινωνικοποιηθεί ποτέ με άλλα σκυλιά. Μέχρι τις 6 Μαΐου, όπου η ομάδα Beagle Freedom Project τους έδωσε όνομα και την ευκαιρία να γνωρίσουν άλλα σκυλιά, να τρέξουν στο γκαζόν και να χαρούν τον ήλιο.

Δες το άκρως συγκινητικό video:

Το Beagle Freedom Project είναι μια αποστολή για να σώσει λαγωνικά που χρησιμοποιούνται για πειράματα σε ερευνητικά εργαστήρια και να τους δώσουν μια ευκαιρία στη ζωή σε κάποιο σπίτι που θα τους προσφέρει μόνο αγάπη!