Έχεις λατρέψει τον Fred από το Flinstone και ποτέ δεν αναρωτήθηκες γιατί η ανατομία του είναι διαφορετική από την αναμενόμενη… τώρα που το λέμε, σκέφτεσαι και εσύ πως οι περισσότεροι γνωστοί ήρωες των παιδικών σου χρόνων δεν ακολουθούσαν τη λογική ανατομία και είχαν υπερμεγέθη μέλη! Αυτή είναι και η μαγεία της εποχής….

Μάλλον τέτοια ερωτήματα «βασάνιζαν» και τον Michael Paulus, ο οποίος είχε περιέργεια να δει την ανατομία γνωστών παιδικών ηρώων!
To Animation ήταν η μόνη επιλογή στην τηλεόραση για τα παιδιά στη δεκαετία του 1960, καθώς όλα τα παιδικά προγράμματα ήταν σχεδόν εξ ολοκλήρου από κινούμενα σχέδια! Όσοι μεγάλωσαν εκείνη την περίοδο έχουν συμβιβαστεί και θεωρούν έως και δεδομένο πως οι αγαπημένοι τους χαρακτήρες είχαν παράξενα σώματα!

Ο καλλιτέχνης Michael Paulus αποφάσισε να πάρει αυτούς τους χαρακτήρες και να σχεδιάσει το σκελετικό σύστημα του καθενός, όπως φαντάστηκε ο ίδιος ότι θα ήταν αν κάποιος είχε δύο κόγχες ματιών που καταλάμβαναν τα 2/3 του προσώπου ή αν τα δάχτυλα του χεριού ή ποδιού του περιελάμβανε το 60% της μάζας του σώματός του.

Οι χαρακτήρες με τους οποίους ασχολήθηκε ο καλλιτέχνης είναι αγαπημένες και διάσημες προσωπικότητες στον πολιτισμό μας.

BIO

Ο Michael paulus είναι ένας πολυσχιδής καλλιτέχνης που σήμερα ζει στο Πόρτλαντ του Όρεγκον όπου και εργάζεται! Τα video του και τα έργα τέχνης του έχουν προβληθεί σε διάφορα φεστιβάλ και ομαδικές εκθέσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η συγκεκριμένη εργασία έχει εμφανιστεί σε έντυπα στις Ηνωμένες Πολιτείες και διεθνώς.

Tip!

Το animation το αγαπάμε και εμείς στο ipop και γι αυτό έχουμε την εκπομπή Psycho Series!